Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 24/04/2015

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης σε βάρος καταστημάτων, στα οποία πωλούνται προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές. 

Πώς έκανε τη «δουλειά»

Ο δράστης προσποιούνταν τον πελάτη σε μικρά καταστήματα -ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα- και στο μεσοδιάστημα της εξυπηρέτησής του, φωτογράφιζε με φορητά ψηφιακά μέσα -κινητό ή τάμπλετ- τους αριθμούς έκδοσης προπληρωμένων καρτών. 

Προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες δεν προέβαινε στην αγορά τους και τις επέστρεφε, ενώ στη συνέχεια προέβαινε σε άμεση χρήση – ενεργοποίηση τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Το συνολικό ύψος της απάτης ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από μεγάλο αριθμό καταγγελιών, που είχαν υποβληθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, από ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
Ο δράστης -32χρονος ημεδαπός- δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis