Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:42 | 26/03/2016

Είναι κρίμα που οι πρόσφυγες στον Πειραιά και στην Ειδομένη δεν μπορούν να διαβάσουν ελληνικά. Γιατί αν έμπαιναν στο Διαδίκτυο να δουν σε τι απίστευτες συνωμοσίες συμμετέχουν, είναι βέβαιον πως μεσ’ στη δυστυχία τους θα γελούσαν μέχρι δακρύων με τις εμπνεύσεις των απανταχού συνωμοσιολόγων.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση, γράφοντας απλά «μετανάστες» και «συνωμοσία», θα μάθαιναν μαζί μ’ εμάς πως «οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων αρνούνται να παραλάβουν δέματα απ’ τον Ερυθρό Σταυρό» επειδή έχουν επάνω τους... σταυρό! Ο συντάκτης της «είδησης», βέβαια, αποκρύπτει πως το βίντεο που τη συνοδεύει είναι από πέρυσι, που οι πρόσφυγες πράγματι αρνήθηκαν να πάρουν τα δέματα, αλλά χωρίς καθόλου να τους ενοχλεί το σήμα του Ερυθρού Σταυρού. Οι άνθρωποι τότε διαμαρτύρονταν για τα κλειστά σύνορα και δεν ήθελαν βοήθεια απ’ τους αστυνομικούς που νωρίτερα τους έριχναν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Αλλο που ο συνωμοσιολόγος «ρεπόρτερ» προτιμά τη δική του απόδοση της «είδησης», ώστε το «ρεπορτάζ» να λαμπρύνει την αλλόκοτη σελίδα του.

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Εκεί έξω υπάρχουν άπειροι συνάδελφοι συνωμοσιολόγοι. Σε μια απ’ τις σελίδες τους μπορεί κανείς να δει την Αντζελίνα Τζολί ντυμένη μάγισσα, ενώ από κάτω η λεζάντα γράφει για τη «διάσημη αιμομείκτρια ηθοποιό» που είναι «σύζυγος γνωστού μασόνου και σατανιστή». Ατυχώς ο Μπραντ Πιτ δεν διαβάζει ούτε εκείνος ελληνικά, αλλιώς θα μάθαινε πως η «σατανική γυναίκα του» ήρθε στην Ελλάδα «για να μας κάνει να κλάψουμε γοερά με το δράμα των προσφύγων», ώστε «να το χωνέψουμε καλά πως θα μας τους φορτώσουν στην πλάτη μας».

Οσο για το τι ήρθαν να κάνουν οι πρόσφυγες εδώ... Τι άλλο; Πραξικόπημα! Αυτό τουλάχιστον λέει το ελληνικό μπλογκ που έχει φτιάξει χάρτη με όλα τα hotspots της Ελλάδας και επιμένει πως το καθένα τους βρίσκεται τοποθετημένο «είτε δίπλα σε κάποιο στρατόπεδο είτε σε κάποιο λιμάνι είτε σε κάποια έξοδο της Αττικής» ώστε, όταν έρθει η ώρα, να ξεσηκωθούν οι πρόσφυγες και να καταλάβουν τη χώρα! Καθοδηγούμενοι, φυσικά, από τους σιωνιστές, αφού χωρίς αυτούς συνωμοσία δεν στήνεται. Το γράφει, άλλωστε, και έτερη ιστοσελίδα: «Οι Συριζαίοι κατόπιν εντολών της παγκόσμιας σιωνιστικής κυβέρνησης του Ρότσιλντ αποβλέπουν στην αντικατάσταση των Ελλήνων με λαθρομετανάστες»! Ενώ ένας άλλος συντάκτης παρεμφερών πεποιθήσεων επιχειρεί να μας ανοίξει τα μάτια επικαλούμενος τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, που υποτίθεται πως είπε ότι «οι υπεύθυνοι για το προσφυγικό πρόβλημα και τη λαθρομετανάστευση είναι ο παγκόσμιος σιωνιστής Τζορτζ Σόρος και οι αλληλέγγυοι κομμουνιστές»! Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχουν οι κομμουνιστές με τον σιωνισμό, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δεν θα μπορέσει να σας διαφωτίσει. Ο άνθρωπος, βλέπετε, ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Απλώς μίλησε στα ουγγρικά, των οποίων η μετάφραση κατέστη υπέροχο εργαλείο διαστρέβλωσης στα χέρια του δικτυακού συνωμοσιολόγου. Ο οποίος, για να νοστιμίσει το τελικό κείμενο, πάντα προσθέτει και ολίγη από «λέσχη Μπίλντερμπεργκ», περίπου όπως η νοικοκυρά ρίχνει μαϊντανό στην κατσαρόλα.

«Διαβολικό σχέδιο»

Κι έτσι, προχωρώντας την αναζήτηση μέσω Google, διαβάζουμε πως «αυτοί οι “ινστρούκτορες (με «κ»...) του ανθρώπινου είδους” από τον Ιούνιο είχαν αποφασίσει την προώθηση των προσφύγων στην Ευρώπη». Οσο για το ποια θα είναι η συνέχεια στο «διαβολικό σχέδιο της Λέσχης»; Στη συνεδρίαση (στην οποία ο συντάκτης του κειμένου προφανώς ήταν επίτιμος προσκεκλημένος...), οι «ινστρούκτορες» αποφάσισαν πως «με τρία όπλα, την οικονομική κατάρρευση, τον εμφύλιο και τις μαζικές επιδημίες, θα μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό». Περιέργως δε σκέφτηκαν το τέταρτο όπλο, τους αεροψεκασμούς. Ωστε να γεμίσει το Ιντερνετ με ακόμη περισσότερες προσφυγικές θεωρίες συνωμοσιολογικής φαντασίας και να διασκεδάσουμε μ’ αυτές ακόμα περισσότερο.

 

 

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis