Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 03/02/2017

“Καμπανάκι κινδύνου” για την ασφάλεια των πολιτών από αστυνομικούς που καταγγέλουν απίστευτα πράγματα και καταστάσεις. Σύμφωνα μ΄ όσα μεταφέρουν στο Militaire.gr  η ομάδα ΔΙΑΣ καλείται να εκτελέσει επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν την αποστολή τους. Αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί άνδρες της σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Τόσο δύσκολες που υποχρεώθηκαν να κάνουν χρήση των όπλων τους!

Πηγή που γνωρίζει από μέσα την λειτουργία και τα προβλήματα της ΔΙΑΣ αναφέρει ότι “το τελευταίο χρονικό διάστημα (από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο υπουργός κ.Τόσκας) , εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. να μην εκτελούν τα καθήκοντα για τα οποία σχεδιάστηκαν και στα οποία ανταποκρινονταν με ιδιαίτερη επιτυχία , και αντ αυτού να εκτελούν καθήκοντα στατικής φύλαξης – φρούρησης στόχων …Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφ ενός να αφαιρείται απο την καθημερινή αστυνόμευση η αποτελεσματικοτερη υπηρεσία που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία , και αφ ετερου να εκτεθουν σε αναιτιο κίνδυνο οι συνάδελφοι οι οποίοι στην ουσια διατίθενται εκτός απο υπερια στατικής φύλαξης στόχου (με όλους τους κινδύνους και την αναποτελεσματικοτητα την επιχειρησιακη αυτού του ξεπερασμενου τρόπου φρούρησης, όπως στην πράξη απέδειξαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλική Πρεσβεία και στο λεωφορείο της ΥΑΤ εξωθεν των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια) και υπηρεσία μέτρων τάξης .

Το πρόβλημα αυτό κυρίως εμφανίστηκε μετά την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και του overstretching των επιχειρησιακων ικανοτήτων των ΥΑΤ / ΥΜΕΤ λόγω του προσφυγικου / μεταναστευτικου προβλήματος στα νησιά . 

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών και του αναποτελσματικου σχεδιασμού είναι στον τομέα ευθύνης της ΓΑΔΑ να υπάρχει σαφής αύξηση της παραβατικοτητας .

Τα κενά αυτά καλείται τώρα να καλύψει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. η οποία εκτός της κοπωσης του προσωπικού και της εξάντλησης , σε σημείο διάλυσης , των υπηρεσιακων μο/των , εκτίθεται σε καταστάσεις που πιθανώς να χρειαστούν ενέργειες για “αντιμετώπιση πληθους” – χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (ήπια μέσα , χειροβομβιδες κροτου λάμψης , δακρυγόνα κτλ) και χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση .

Τελευταία φορά που επιχειρηθηκε αυτο ήταν τον Φεβρουάριο του 16 σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ , υπό τις σαφείς και ξεκαθαρες εντολές του τότε αναπλ.ΓΑΔΑρχη και νυν Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής , που είχε ως αποτέλεσμα την επίθεση ομάδας περίπου 1000 φιλαθλων στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. , τον τραυματισμό 12 αστυνομικών και την χρήση εξωθεν του γηπέδου πυροβολων όπλων για εκφοβισμο μη ντας αλλο προσφορο μέσο στην διάθεση τους  για να αμυνθούν .

Από σήμερα πλην των σταθμων του ΗΣΑΠ και στην Τρικουπη στα Εξαρχεια , στην πανεπιστημιουπολη στου Ζωγραφου ειναι στατικές 3 ομαδες ΔΙ.ΑΣ. με έναν επικεφαλη αλλαγαρχη . Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί είναι ιδανικά για την εκτέλεση επίθεσης σε βάρους τους . Και το ερώτημα είναι , σε περίπτωση που γίνει επίθεση εναντίον των Αστυνομικών ή των λεωφορείων του ΟΑΣΑ που είναι στο σημείο πως περιμένουν να αντιδρασουν οι αστυνομικοί και με ποια μέσα ; 

Υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος στο σημείο και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες και οι εντολές της ΓΑΔΑ μόνο σύγχυση επιφερουν στους αστυνομικούς επειδή προφανώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος αστυνομικος επιχειρησιακος σχεδιασμός .

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis