Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:03 | 04/09/2017

Μια μέρα μετά την δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα η Νότια Κορέα προχώρησε σε άσκηση προσομοίωσης πολέμου. Η κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό  χθες 3 Σεπτεμβρίου 2017 και  έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει αυτό το τεταμένο κλίμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε χθες Κυριακή η Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

[custom:google-ads]

Ετοιμάζονται και νέα γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε χθες την έκτη και πιο ισχυρή από κάθε άλλη πυρηνική δοκιμή της χθες. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε αργότερα ότι δοκιμάστηκε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σε μια νέα δραματική κλιμάκωση της διένεξής της με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

ΗΠΑ και Ιαπωνία αρχίζουν πιέσεις σε Βόρεια Κορέα και ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο δήλωσε ότι συμφώνησε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να συνεργαστούν στενά για να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Βόρεια Κορέα μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

«Συμφωνήσαμε (να συνεχιστεί) η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στη Βόρεια Κορέα και στον ΟΗΕ», κι ιδιαίτερα για «την υιοθέτηση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Κόνο σε δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Τίλερσον, μία ημέρα αφότου η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα πράξει ότι είναι δυνατόν να γίνει, προκειμένου ν’ αμυνθεί κατά των πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα, αλλά και για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής της άμυνας.

Η δήλωση αυτή του Άμπε έγινε μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν συμφώνησαν επίσης, σήμερα, στην ανάγκη επιβολής από τον ΟΗΕ σκληρότερων διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Απίστευτες οι εικόνες απο τα γυμνάσια:











































Τραμπ : Δεν αποκλείεται επίθεση στη Βόρεια Κορέα - Μαζική θα είναι  η "απάντηση" μας λέει ο Μάττις

Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε χθες 3 Σεπτεμβίου του 2017,το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις συνεχόμενες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ. Είχαν προηγηθεί απειλές μέσω twitter.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα άφησε ο αμερικανός Πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε «θα δούμε», όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

Εξάλλου ο υπουργός άμυνας Τζέιμς Μάτις, ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα δώσει «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

Μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Μάτις δήλωσε: «Οποιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα εδάφη τους, περιλαμβανομένων του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα αντιμετωπισθεί με μια μαζική στρατιωτική απάντηση, μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και σαρωτική».


Βίντεο: Από τα γυμνάσια της Νότιας Κορέας

  


Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ,


Φωτογραφίες Reuters
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis