Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 22/05/2018

Απίστευτοι διάλογοι έρχονται στο φως από τον Ελεύθερο Τύπο σχετικά με το κύκλωμα με τα πλαστά χαρτιά στον Κορυδαλλό όπου κρατούμενοι αγόραζαν πιστοποιητικά τοξικομανίας με 1.500 ευρώ. Στη φάκα και γιατροί!

«Τι σου είπε;», «Μου είπε ότι θα γράψει τώρα και θα γράψει και την αγωγή μέσα, μαζί με χαρτί παθολόγου, ότι απαγορεύεται για να μπορέσεις να βγεις μου είπε, όλα καλά».

Αυτός είναι ένας από τους διαλόγους ενός κρατουμένου των Φυλακών Κορυδαλλού με τη μητέρα του που είχε ραντεβού με έναν ψυχίατρο του νοσοκομείου που «μοίραζε» πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας -μαζί με άλλους- μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα με την «ταρίφα» της «φάμπρικας» που είχαν στήσει να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, μετά από ενδελεχείς έρευνες και παρακολουθήσεις, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ψυχίατρου της κλινικής των φυλακών, ενός ψυχίατρου-πραγματογνώμονα, μίας ακόμη γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά και δύο ιδιωτών.

[custom:google-ads]

Διάλογοι

Ο «κοριός» της Ασφάλειας, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, έχει καταγράψει ακόμη και τους διαλόγους στους οποίους περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα εντός φυλακών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «έκλειναν» οι συμφωνίες με τον ψυχίατρο:

  • Κρατούμενος: «Τι του άφησες; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα!».
  • Μητέρα: «Επτακόσια, ορκίζομαι!».
  • Κρατούμενος: «Εξι δεν μου είχες πει;».
  • Μητέρα: «Εξι σου είχα πει αλλά του άφησα επτά για να έρθει την Παρασκευή να την κάνει να καταθέσουμε από Δευτέρα».
  • Κρατούμενος: «Ωραία, αυτά μόνο σου έχει πάρει; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα».
  • Μητέρα: «Ναι, δεν έχει πάρει άλλα όλον αυτόν τον καιρό, έχει πάρει;».
  • Κρατούμενος: «Ναι, πόσο είναι σύνολο; Δύο χιλιάρικα;».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας φαίνεται η «συνεννόηση» κρατουμένου -που είχε συλληφθεί με 10 κιλά ναρκωτικών ουσιών- με τον δικηγόρο του:

  • Κρατούμενος: «Ενάμισι θέλει, ε;».
  • Δικηγόρος: «Ναι ρε, αυτή, να, μου είπε ότι μιλάει αυτός, σίγουρα θα το κάνει το χαρτί αλλά τώρα μη ρισκάρουμε ρε φίλε!».
  • Κρατούμενος: «Εντάξει, αφού θέλει ενάμισι, ενάμισι, ξέρω γω;».
  • Δικηγόρος: «Μα του είπε και είπε ενάμισι».
  • Κρατούμενος: «Είπε ναι αυτός; Είπε ναι».
  • Δικηγόρος «Είπε ενάμισι, το ενάμιση είναι ναι, ρε φίλε. Τι θα σημαίνει;».
  • Κρατούμενος: «Είπε ενάμισι… Ε τώρα γ…..ε το!».
  • Δικηγόρος: «Από τα τηλέφωνα δεν τα λένε και πολύ αυτά κανονικά».

Ο σκοπός

Οπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, το παράνομο κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας προκείμενου να χρησιμοποιηθούν είτε για ευνοϊκή μεταχείριση ενώπιον της Δικαιοσύνης στις δικαστικές αίθουσες είτε για τη μεταφορά κρατουμένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Κορυδαλλού.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος, υπάρχουν καλύτερες συνθήκες κράτησης από αυτές που επικρατούν στα κελιά των Φυλακών Κορυδαλλού.

«Αρκετές ποινές που ήταν κακουργήματα μπορούσαν να μετατραπούν σε πλημμελήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δράστες είχαν αρκετή πελατεία και είχαν καταφέρει να μοιράσουν χιλιάδες πιστοποιητικά», ανέφεραν στον Ελεύθερο Τύπο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Το συνέδριο στην Κω και η σύλληψη…

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα και τη σχετική έκδοση ενταλμάτων, οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να συλλάβουν έναν ψυχίατρο των φυλακών κατά τη διάρκεια συνεδρίου ψυχιάτρων στην Κω, ενώ από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εντοπιστεί περίπου τριακόσια πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας τα όποια αφορούν αντίστοιχες υποθέσεις.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί πάνω από 1.000 πραγματογνωμοσύνες, την ώρα που αρκετά δικαστήρια είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.

Οπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, η εξάρθρωση της «φάμπρικας» με τις πλαστές βεβαιώσεις έρχεται ως συνέχεια παλαιάς υπόθεσης σύλληψης τοξικομανών, από όπου και προέκυψαν στοιχεία από το παράνομο κύκλωμα που είχε στηθεί μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα αποτελείτο από τρεις βασικούς πυρήνες, που είχαν ξεχωριστούς ρόλους στην καλλιέργεια και εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα αλλά και στη διακίνησή τους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Μίλτος Σακελλάρης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis