Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 24/09/2015

Είναι από τις υποθέσεις που πραγματικά σε αφήνουν άφωνο.

Μία γυναίκα έστησε μία απάτη με στόχο να αποσπάσει χρήματα σε γραφεία τελετών τόσο στην Βοιωτία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Αφού έκανε έρευνα με τα ονόματα της κάθε περιοχής, τηλεφωνούσε και προσποιούνταν τον συγγενή ενός νεκρού. Μάλιστα έλεγε στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών ότι θέλει να οργανώσει μία πανάκριβη κηδεία. Από την άλλη του έλεγε το παραμύθι ότι δεν είχε μετρητά λόγω των capital control. 

Έτσι έπειθε το θύμα να τις δώσει κάποια μετρητά και θα τα βρίσκανε στην πορεία. 
 
Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών 73χρονος, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας - συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Παράλληλα διακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. 

Ειδικότερα όπως προέκυψε, η δράστιδα, ενεργώντας από κοινού με τον 73χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά κυρίως με ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και αναφέροντας ψευδώς ότι είναι συγγενικό πρόσωπο θανόντα, έπειθε τα θύματά της, με διάφορα προσχήματα, είτε να παραδίδουν χρήματα στον 73χρονο, είτε να τα καταθέτουν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
Συγκεκριμένα με την ανωτέρω μεθοδολογία δράσης:
•    Την 28-07-2015, στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από 55χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο γιος του στον 73χρονο.
•    Επίσης την 28-07-2015, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ.
•    Την 28-04-2015, στην Καλαμπάκα Τρικάλων, κατάφεραν να αποσπάσουν από 59χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 73χρονο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την Επικράτεια, καθώς και η τυχόν συμμετοχή στην σπείρα και άλλων συνεργών τους.
Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, προτρέπει τους πολίτες:
•    Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με οποιοδήποτε πρόσχημα.
•    Να μην δέχονται, σε καμία περίπτωση, να επιβιβαστούν σε οχήματα αγνώστων ατόμων, προκειμένου να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικά Καταστήματα, ή Α.Τ.Μ. για ανάληψη χρηματικού ποσού, όπως επίσης και σε υποτιθεμένους χώρους λογιστικών γραφείων, Δημόσιων Υπηρεσιών κ.λ.π., για την διευθέτηση οφειλών των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.
•    Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr, οδηγός του πολίτη, χρήσιμες συμβουλές, είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.  

 

http://viotianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis