Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:56 | 23/07/2019

Ενα γαλλικό υποβρύχιο το οποίο παρέμενε εξαφανισμένο για μισό αιώνα κατάφεραν να εντοπίσουν ερευνητές στη δυτική Μεσόγειο.

Το υποβρύχιο Minerve είχε βυθιστεί στις 17 Ιανουαρίου του 1968, με πλήρωμα 52 ναυτικούς, στις δυτικές ακτές της Γαλλίας. Παρά τις επίμονες και πολυετείς αναζητήσεις, ωστόσο, ουδείς μέχρι σήμερα είχε εντοπίσει το υποβρύχιο.

Το πλήρωμα του υποβρυχίου το 1965

Το πλήρωμα του υποβρυχίου σε μια φωτογραφία από το 1965

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στις αρχές του 2019, με πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Αμυνας Φλοράνς Παρλί, ξεκίνησε μια νέα αποστολή για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Minerve. Τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, η ομάδα ανακοίνωσε ότι έπειτα από 51 χρόνια το υποβρύχιο βρέθηκε!

[custom:google-ads]

Το υποβρύχιο βρέθηκε σε βάθος 2.370 μέτρων!

«Ηταν μια επιτυχία, μια ανακούφιση» δήλωσε ο Φλοράνς Παρλί, μέσω του Twitter, σημειώνοντας ότι το υποβρύχιο εντοπίστηκε σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το λιμάνι της πόλης Τουλόν.

«Στο νου μου είναι οι οικογένειες που περίμεναν για τόσο μεγάλη διάστημα για αυτή τη στιγμή» προσέθεσε ο Παρλί. Να σημειωθεί ότι οικογένειες των αγνοούμενων – θυμάτων είχαν ζητήσει, με επιστολές τους, να διοργανωθεί νέα αποστολή έρευνας για το υποβρύχιο Minerve.

Το υποβρύχιο Minerve

Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του υποβρυχίου Minerve

Εν τέλει το υποβρύχιο εντοπίστηκε την Κυριακή σε βάθος 2.370 μέτρων, από ένα ειδικό υποβρύχιο σκάφος που χρησιμοποιεί θαλάσσια drones με πανίσχυρες κάμερες. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα παραμένει μυστήριο η αιτία βύθισης του υποβρυχίου Minerve.

Το υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε στις έρευνες

Το ειδικό υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε στις αναζητήσεις

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιχειρηματίας επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ για να εμποδίσει τον έλεγχο στο μαγαζί του

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis