Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 23/06/2016
Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε. Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.
 
Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «'Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.
 
Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.
 
Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ' εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
www.newsit.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis