Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 21/02/2017

Ένα απίστευτο περιστατικό που συγκλόνισε την ΕΛ.ΑΣ. συνέβη πριν την έναρξη της αναμέτρησης του τελικού Κυπέλλου το Σάββατο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Ένας οπαδός 45 ετών έκανε λεωφορειοπειρατεία και προσπάθησε να ρίξει το πούλμαν με τους συνεπιβάτες του πάνω σε μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας. Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε ζαλισμένος και πως δεν ήξερε τι έκανε, απάντηση η οποία δεν κρίθηκε πιστευτή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η όλη ιστορία διαδραματίστηκε λίγο πριν φτάσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έξω από το «Nick Galis Hall». Καθώς η πομπή των λεωφορείων πλησίαζε στον Πύργο του ΟΤΕ ο 45χρονος δράστης σηκώθηκε από το κάθισμά του, κατευθύνηθηκε προς τον οδηγό και τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Στη συνέχεια άρπαξε το τιμόνι και είχε σκοπό να ρίξει το λεωφορείο πάνω στους μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, που αποτελούσαν τη συνοδεία του λεωφορείου. Αποτέλεσμα ήταν, να χτυπήσει ένας αστυνομικός 45 ετών, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Κατά της Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς αναγκάστηκε να ρίξει τη μηχανή του πλάγια για να μη βρεθεί κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου, ωστόσο τραυματίστηκε ελαφρά.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένας πανικός. Ο χτυπημένος οδηγός άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο όχημα, με τον δράστη να τους απωθεί σε έξαλλη κατάσταση, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού συνελήφθη, ανακρίθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και απέδωσε την ενέργειά του σε ζάλη, υποννοώντας χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, ενώ αρνήθηκε ότι είχε κάτι με τους αστυνομικούς. Η πλευρά της αστυνομίας, όπως υποστηρίζει και το sdna.gr σε πληροφορίες του, εξετάζει σε βάθος το ενδεχόμενο, καθώς θεωρεί, ότι δεν μπορεί μια απλά ζάλη να ευθύνεται για τέτοιες εκδικητικές ενέργειες σε βάρος αστυνομικών και ψάχνουν τα κίνητρα του δράστη.

Η δίκη του 45χρονου ορίστηκε στις 3 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο 34χρονος που έριξε την φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο κι οποίος φαίνεται να είχε φθάσει μεμονωμένα στο γήπεδο προερχόμενος από το Αγρίνιο, καταδικάσθηκε σε 16 μήνες φυλάκιση, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για δύο χρόνια και 550 ευρω πρόστιμο. 

 

ethnos.gr, sentragoal.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis