Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 20/04/2015

Κατά τη διάρκεια εισβολής σε ένα κτίριο της Αλ Κάιντα στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, στις 6 Απριλίου 2007, ο Mike δέχεται μια σφαίρα από απόσταση δέκα μέτρων, η οποία «σφηνώθηκε» στην πανοπλία του.
«Ένιωσα λες και με χτύπησε βαριοπούλα» είπε ο ίδιος στο CBN. Παρ' όλο που οι κεραμικές πλάκες του γιλέκου ήταν σχεδιασμένες ώστε να αντέχουν μικρό αριθμών σφαιρών, ο Mike δέχθηκε συνολικά άλλες δέκα σφαίρες.
«Το μόνο που σκέφθηκα εκείνη την στιγμή ήταν οι κόρες μου» ανέφερε, μόλις συνειδητοποίησε τα πυρά που δέχθηκε.
Ο καταιγισμός σφαιρών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να  τραυματιστεί σε όλο του σχεδόν το σώμα- από την κοιλιά, τη βουβωνική χώρα μέχρι τους γλουτούς και τα κάτω άκρα του. Ακόμα και η σφαίρα όμως που «σταμάτησε» πάνω στο γιλέκο του, του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα πλευρά και στους πνεύμονες.
Οι μαχητές της Αλ Κάιντα πυροβολήσαν άλλες 16 φορές τον Mike, ενώ αν συνοπολογίσει κανείς και τις 11 που «έπεσαν» πάνω στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, τότε ο αριθμός των σφαιρών ανέρχεται στις 27. Για ένα μικρό διάστημα, επίσης, ο  αρχικελευστής έπεσε αναίσθητος, λόγω μιας χειροβομβίδας.
Παρά τα πολλαπλά τραύματα σε όλο του σώμα, ο Mike, ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί με το Ασημένιο Αστέρι,συνέχισε την μάχη, καταφέρνοντας να εξολοθρεύσει τους εχθρούς, χωρίς να τραυματιστούν τα παιδιά και οι γυναίκες που βρίσκονταν δίπλα τους.  
Επιπλέον, κατάφερε να επανακτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες των ΗΠΑ για την περιοχή.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis