Απίστευτο – Νυχτερινό κυνηγητό για τους Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με… 14χρονο οδηγό-ληστή

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΝΑΤΟ
Απίστευτο – Νυχτερινό κυνηγητό για τους Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με… 14χρονο οδηγό-ληστή

Στις 2 τα ξημερώματα την ημέρα των Χριστουγέννων, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ύψος της χωματερής ένα φορτηγό που οδηγούσε 14χρονος (!) Ρομά.

Ο ανήλικος, δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να κατευθυνθεί προς τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου

Μέσα στο φορτηγό επέβαιναν και ακόμα 3 άτομα, τα οποία κατά την ακινητοποίηση του οχήματος από τους αστυνομικούς το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Τα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την αστυνομία για να συλληφθούν.

Ο ανήλικος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ενώ το φορτηγό μάρκας Νissan είχε κλαπεί 5 μέρες νωρίτερα από την περιοχή της Χαλκίδας.

Η αστυνομία αυτό το διάστημα αναζητούσε το εν λόγω φορτηγό, γιατί συμμετείχε σε ληστείες και διαρρήξεις.

Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συρτάρι από ταμειακή μηχανή.

Επίσης βρέθηκε και ένας ασύρματος ο οποίος ήταν συντονισμένος στο κανάλι της αστυνομίας δυτικής αττικής που σημαίνει ότι οι δράστες είχαν ακριβή εικόνα σχετικά με την θέση των αστυνομικών δυνάμεων, δεν γνώριζαν όμως ότι οι ΟΠΚΕ έχουν δικό τους κανάλι επικοινωνίας κι ότι δίνουν το στίγμα τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Πάντως οι διωκτικές αρχές εμφανίζονται προβληματισμένες από την απόφαση του εισαγγελέα να μην ασκήσει επιτόπου δίωξη στον ανήλικο, αλλά τον άφησε ελεύθερο και όρισε ρητή δικάσιμο.

 

cityface.gr