Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:58 | 13/04/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΕΑΑ, παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερη προσοχή τα δρώμενα στο πεδίο της πρωτοφανούς κοινωνικής έκρηξης, έκφρασης, αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, στην οποία τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης επικέντρωσαν και ανέδειξαν ως πρώτης γραμμής- επικαιρότητας θέμα, απέναντι σε μια εγκληματικότητα που καλπάζει ποιοτικά και αριθμητικά και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν οι πολιτικές σκιαμαχίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στην "πλάτη" των θυμάτων πολιτών, που υποβάθμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη για αστυνόμευση σε ανάγκη κέρδους εντυπώσεων και υφαρπαγής εφήμερου πολιτικού κέρδους.

Σαν απόρροια της δημόσιας κατακραυγής και αποδοκιμασίας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε, σε πρώτη φάση, μια προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος των κοινωνικών διαμαρτυριών δια στόματος του κ. Υπουργού, με δημόσιες δηλώσεις των οποίων το περιεχόμενο αποκάλυπτε την αδυναμία αλλά κυρίως την αποτυχία να προστατεύσει επαρκώς τους πολλούς με ελάχιστους αφού προστατεύει τους λίγους με τεράστιο αριθμό αστυνομικών.

Χθες, 12 Απριλίου, μας περίμενε όλους μια θετική εξέλιξη, ανακοίνωσης του Υπουργείου για αποφασιστική αποδέσμευση των αστυνομικών από πρόσωπα, την απαγκίστρωση των Υπηρεσιών Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ από σταθερούς στόχους και επιστροφή των αποσπασμένων αστυνομικών στις οργανικές τους θέσεις.

Δεν μπορεί να μην χαιρετίσουμε θετικά την παραπάνω πολιτική εξαγγελία - δέσμευση, αφού αποτελεί πιστή αντιγραφή και υλοποίηση των προτάσεων του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, αποτελεί εφαρμογή των όσων δημόσια, σχεδόν καθημερινά καταγγέλλουμε, αποτελεί δικαίωση των όσων διαχρονικά με κόστος υπερασπιζόμαστε, χωρίς ιδιοτέλεια και κομματική ταυτότητα.

Όμως, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι:

θα παρακολουθούμε στενά την πίστη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Υπουργού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην αποδειχθούν κι αυτές "πομφόλυγες" όπως εκείνες του παρελθόντος, κυρίως σε σχέση με την αποδέσμευση αστυνομικών από πρόσωπα που τελικά, διαχρονικά, μένουν δέσμιοι των διαπλεκόμενων υποχρεώσεων του Υπουργείου μας, απέναντι στους ανθρώπους που κατέχουν εξουσία και χρήματα.

Θα παρακολουθούμε την αποδέσμευση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε από σταθερούς στόχους, αλλά κυρίως από προφορικές διαταγές της Γ.Α.Δ.Α, που τους καθιστούν ενίοτε δώρο ή διακοσμητικό εφέ σε συνεστιάσεις, σε γεύματα και δείπνα "επιφανών" πολιτών, υπουργείων ή άλλων πολιτικών και επιχειρηματιών και είμαστε σίγουροι ότι τα αγνοεί το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια αστυνομία με ακραιφνείς υπηρεσίες με αυτόνομη δράση και αποστολή και όχι υπηρεσίες "Φρανκεστάιν ", αποτελούμενες από προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου και αστυνομικούς ταξιδιώτες καθημερινά από την Ανατολή στη Δύση.

Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε επιμένοντας ότι σπρώχνουμε το "βράχο του Σίσυφου", όσο ο Νομός Παρασκευόπουλου αδειάζει τις φυλακές και γεμίζει την κοινωνία με ατιμώρητους κακοποιούς και εγκληματίες.

Αυτά για να γίνουν και άλλα πολλά που έχουμε προτείνει κατά καιρούς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να επαναστατήσει το οικοδόμημα που λέγεται Ελληνική Αστυνομία, ξεκινώντας από τη βάση, με στοιχεία διαλόγου και πλουραλισμού για το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και όχι των ελάχιστων προνομιούχων.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να εγκαταλείψει την στάση του "κομπάρσου" και του άνευρου θεατή και να πρωταγωνιστήσει στον σχεδιασμό και την επιχειρησιακή μελέτη της καλύτερης και αποδοτικότερης αστυνόμευσης του πολίτη, μιας και είμαστε σίγουροι οτι έχει την απόλυτη ικανότητα να το πράξει.

Εμείς θα παραμείνουμε στις συνδικαλιστικές επάλξεις χωρίς κανενός είδους έπαρση, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη και τους Συναδέλφους μας, παραμένοντας αδιαπραγμάτευτα καταγγελτικοί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis