Απαγωγή Λεμπιδάκη: Καταθέτει ο 54χρονος επιχειρηματίας

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Καταθέτει ο 54χρονος επιχειρηματίας

Τα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει αυτή την ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας στην θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη την ημέρα στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ένας εκ των απαγωγέων του τον ρώτησε αν φορούσε τσιπάκι κι εκείνος απάντησε όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της κατάθεσης του 54χρονου επιχειρηματία, η μητέρα του βγήκε για λίγα λεπτά από την αίθουσα του δικαστηρίου εμφανώς συγκινημένη.

Λίγο πριν τις 9 έφτασε στα δικαστήρια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασε ο 54χρονος επιχειρηματίας μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

lempidakhs

Ήρεμος και ευδιάθετος μπήκε στα δικαστήρια και οδηγήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

lempidakhs1

 

 

 

 


Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων που σχετίζονται με την μάντρα, Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν την έναρξη της δίκης.


Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων που σχετίζονται με την μάντρα, Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν την έναρξη της δίκης.

 

 

 

 

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η μεταφορά των 12 κατηγορουμένων

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφτάσουν οι 12 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

lempidakhs2
 
lempidakhs5
 
lempidakhs6
 
lempidakhs12
 

Πρόκειται για τους: 44χρονο ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, 45χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών, 61χρονο μεσίτη και την 17χρονη κόρη του, 41χρονο ποινικό, 46χρονο που πρωτοστατούσε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο, ένας 45χρονο και έναν 43χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 από τους 12 κατηγορουμένους βρίσκονται στην φυλακή καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι από εισαγγελέα και ανακριτή μετά τις απολογίες τους.

Τι έγινε την περασμένη Τρίτη

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα εξαιτίας του ότι ένας από τους 12 κατηγορουμένους – ο 46χρονος που φέρεται να είχε σχεδιάσει την απαγωγή – δεν είχε δικηγόρο με αποτέλεσμα το δικαστήριο να του ορίσει έναν.

Ο δικηγόρος του 46χρονου είχε τρεις ημέρες για να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία ώστε σήμερα να είναι έτοιμος στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Για μένα τώρα είναι όλα καλά»

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης την περασμένη Τρίτη έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο μαζί με την σύζυγό του, την μητέρα και τον αδερφό του καθώς και με στενούς οικογενειακούς φίλους.

Ο ίδιος ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος ενώ κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους πως «για μένα τώρα είναι όλα καλά».

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και είναι σίγουρο πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα μιλήσει για όλα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του.

Πηγή: cretapost.gr