Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:00 | 16/11/2019

                                               Προς  : 1) Γραφείο κ. Υπουργού 

                                                             Προστασίας του Πολίτη

                                                            2) Γραφείο κ. Υπουργού

                                                             Υποδομών & Μεταφορών

                                                            3) Κλάδο Τάξης Α.Ε.Α.

                                                                Διεύθυνση Τροχαίας

                                                             ( Άπαντα δια της ΠΟΑΣΥ)

                                            Κοιν. : 1) ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας

                                                         2) Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας

                                                           3) Τ.Τ. Αυτ/μων ΠΑΘΕ Λάρισας

                                                                                       

ΘΕΜΑ: «Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων»

Eνόψει της επικείμενης Υπουργικής Απόφασης για το 2020 σχετικά με τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, θέτουμε υπόψη σας τα εξής: 

1.    Μετά το πέρας της κατασκευής του κλειστού αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, δεν υπάρχουν πλέον επικίνδυνα τμήματα του εθνικού δικτύου, όπως η κοιλάδα των Τεμπών ή το πέταλο του Μαλιακού.
2.    Οι χώροι στάθμευσης των φορτηγών οχημάτων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του ως άνω μέτρου, είναι ακατάλληλοι ως προς τούτο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου αλλά και αστυνομικών.
3.    Κατά την άρση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η ταυτόχρονη κίνηση των φορτηγών από τους χώρους στάθμευσης, επιβαρύνει δυσανάλογα την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, ειδικά στα τμήματα των σηράγγων, και ενέχει σημαντικό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
4.    Στα μέτρα τροχαίας απαγορευτικού φορτηγών απασχολούνται επιπλέον τουλάχιστον επτά (7) αστυνομικοί, έχοντας ως αποτέλεσμα την καταπόνηση, τον κίνδυνο κατά την εκτέλεση του απαγορευτικού και την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων του ήδη μειωμένου, λόγω αδειών προσωπικού.
[custom:google-ads]
 

Προτείνουμε η νέα Κ.Υ.Α. για το 2020, αν όχι να το καταργήσει ως περιττό μέτρο, τουλάχιστον να το εξορθολογήσει και να το εναρμονίσει με τα νέα δεδομένα των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων σε όλο το μήκος των αυτοκινητοδρόμων και όχι σε τμήματα αυτών, ενισχύοντας έτσι το σκοπό της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η γνώμη και η κρίση των έμπειρων συναδέλφων μας που υπηρετούν στο ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως οποιοδήποτε άλλο μέτρο σχετικά με τη κυκλοφορία των φορτηγών, είναι άνευ ουσίας, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων και για το λόγο αυτό θέτουμε προ των ευθυνών τους, όλους τους εμπλεκομένους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΘΕΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis