Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 22/06/2017

Απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερινή Σαββαΐδου, αναφορικά με την υπόθεση του φορολογικού προστίμου  ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αριθμ. 1190/2017 βούλευμά του αποφάσισε την απαλλαγή της κατηγορούμενης από το κακουργηματικού χαρακτήρ αδίκημα της απόπειρας απιστίας , σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Παράλληλα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή και του κύριου μετόχου της εταιρίας, ενώ κρίθηκε πως θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το "υπόμνημα - αναφορά - αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης" του ιδίου, έγγραφο το οποίο είχε καταθέσει σε ανακριτή Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017. Κατά πληροφορίες, το υπόμνημα αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και εμφανίζονται μέσω της αναφορά να μην  ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.

Να σημειωθεί ότι αντίθετη ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Μαρία Γκανέ, προς   Το Συμβούλιο Εφετών, με την οποία είχε ζητήσει "εδώλιο".

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φερόταν να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis