Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:40 | 17/05/2017

Με έκτροπα στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενάντια στα μέτρα του συμπληρωματικού μνημονίου, απειλούν αντιεξουσιαστές εντός και εκτός φυλακών Κορυδαλλού.

Οπως προειδοποιούν συλλογικότητες αναρχικών «με την φωτιά, την πένα, με το τσεκούρι και το πιστόλι, ότι δεν ανήκει στην αστική νομιμότητα ανήκει σε εμάς. Εμπρός για την αντεπίθεση!».

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «η επερχόμενη ψήφιση του τετάρτου μνημονίου αποτελεί ένα πεδίο πολέμου. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων και την κοινωνική νηνεμία, οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και να βγούμε μπροστά. Να προπαγανδίσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο. Να οργανώσουμε την δική μας δυναμική παρουσία, με τον τρόπο που γνωρίζουμε, με τον τρόπο που αρμόζει, με τον τρόπο που φοβούνται.

Με την φωτιά, με την πένα, με το τσεκούρι και το πιστόλι, ό,τι δεν ανήκει στην αστική νομιμότητα ανήκει σε εμάς. Εμπρός για πύρινα οδοφράγματα! Εμπρός για την αντεπίθεση!».

Το κάλεσμα από τους φυλακισμένους αναρχικούς

Την ίδια ώρα, αναρχικοί που είναι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, απευθύνουν κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της Τρίτης (17/5)

Όπως αναφέρουν σε κείμενο που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

«Η κυβέρνηση ύστερα από μια μακρόχρονη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης καταθέτει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση ένα ακόμα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που ουσιαστικά πρόκειται για την παράταση του νέου μνημονίου με νέους όρους κι επιπλέον μέτρα που ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ για την περίοδο 2018 – 2021 (με την προσθήκη μέτρων 0,5 δις για το 2018).

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια σειρά δημοσιονομικών δεσμεύσεων που στόχο  έχουν την επίτευξη πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για τα επόμενα τουλάχιστο 4 χρόνια, ενώ η δέσμευση από την αντιπολίτευση για την τήρηση της συμφωνίας αποτελεί προαπαιτούμενο για τους θεσμούς.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η τεράστια μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος (5861 ευρώ). Μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση της προέγκρισης για τις ομαδικές απολύσεις, περικοπές επιδομάτων (ανεργίας, φτώχειας, θέρμανσης, ιατρικές δαπάνες)νομοθέτηση που θα επιτρέπει τη διαδικασία fast track στη δικαστική διαδικασία απόφασης για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (lock out), ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (Δ.Ε.Η, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ο.Λ.Θ), κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παρακάμπτοντας την απόφαση του ΣτΕ (ανοιχτά τα καταστήματα 30 Κυριακές το χρόνο).

Από την άλλη η συγκυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει επικοινωνιακά την ακραία αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και την επίθεση που ετοιμάζει να εξαπολύσει στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα εξαγγέλλει και άλλα αντίμετρα ψίχουλα εάν και εφόσον ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

«Για εμάς τους από κάτω είναι ξεκάθαρο πως το μοναδικό πεδίο διαπραγμάτευσης είναι ο δρόμος. Πεδίο διεκδικήσεων οι κατειλημμμένοι χώροι οργάνωσης, οι μαχητικές διαδηλώσεις, οι καθολικές απεργίες, οι συγκρούσεις με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα πύρινα οδοφράγματα, οι εξεγερμένες και φλογισμένες φυλακές. Ποτέ δε μας χαρίστηκε τίποτα όλα κερδήθηκαν με αγώνες.

Μέσα από τα μπουντρούμια της δημοκρατίας, υψώνουμε αγωνιστική γροθιά σε όσους αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές των αφεντικών και αντιτάσσουν την αυτοοργάνωση και τη σύγκρουση.

Σε όσους αρνιούνται την ανάθεση της ζωής τους στα χέρια δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων, σε όσους αρνιούνται να σκύψουν το κεφάλι, σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται.

17 Μαΐου όλοι και όλες στους δρόμους γιατί το μόνο που γεννάει την πραγματική ελπίδα είναι οι μαζικοί ακηδεμόνευτοι συγκρουσιακοί αγώνες».



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis