Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:23 | 28/08/2020

Aνακοίνωση της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων

Την 27-08-2020 και ώρα 20:00΄στην έδρα του Σωματείου μας, συγκλήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων με σκοπό να συζητηθούν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αφορούσαν γεγονότα-εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Περιφέρεια Χανίων.

  Στο Συμβούλιο προσκλήθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος κ. Λυμπινάκης Γεώργιος, ο οποίος απουσίαζε δικαιολογημένα καθώς αναπλήρωνε το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ρουτζάκη Αντώνιο. Ομοίως προσκλήθηκαν και ήταν παρόντες οι επικεφαλής αξιωματικοί Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μαστραντωνάκης Γεώργιος και κ. Χηνόπουλος Παρασκευάς. Στο Συμβούλιο παρευρίσκονταν μέλη της Ένωσής μας οι οποίοι βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και είχαν ΠΛΗΡΗ εικόνα των τεκταινόμενων.

  Ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μαστραντωνάκης Γεώργιος μας παρέδωσε υπόμνημα του Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχου κ. Λυμπινάκη Γεωργίου σχετικά με τις διενεργηθείσες εκδηλώσεις.

  Γίνεται σχετική μνεία ότι σε όλες τις εκδηλώσεις υπήρχαν αυστηρές εντολές – συστάσεις της  Πολιτικής – Φυσικής Ηγεσίας, Εισαγγελικών Αρχών να μην πραγματοποιούνται αυτές, συνολικά έξι (6) τη συγκεκριμένα ημέρα 22 Αυγούστου 2020, αλλά και η παρουσία της Αστυνομίας να είναι προληπτική και όχι κατασταλτική.

   Για μία ακόμη φορά λοιπόν το «μπαλάκι» πάει στην Αστυνομία η οποία για παράδειγμα θα έπρεπε στην περίπτωση της Δ.Κ. Κουρνά του Δ. Αποκορώνου, να ελέγξει ένα γαμήλιο γλέντι χιλίων (1000) ατόμων σε μία περιοχή με ιδιαιτερότητες με προληπτικές και όχι κατασταλτικές ενέργειες! Από τα γραφεία όλα εύκολα είναι, τα δύσκολα είναι στο πεζοδρόμιο! Ομοίως οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις των Χανίων θα έπρεπε να ακυρώσουν και τις υπόλοιπες (6) εκδηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον οι συνάδελφοί μας έχουν την ικανότητα να διακτινίζονται έτσι ώστε να βρίσκονται ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη!

  Όσον αφορά την περίπτωση της Δ.Κ. Κουρνά του Δ. Αποκορώνου, όπως μας διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ και επιχειρούσαν, ενήργησαν ως όφειλαν και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την εκδήλωση που έλαβε χώρα σε ανοικτό προαύλιο χώρο τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ για όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα από το Α.Τ. Αποκορώνου.

  Για τα ελάχιστα συγκεντρωμένα άτομα εξωτερικά του Πολιτιστικού Συλλόγου οι εντολές της Ηγεσίας όπως προείπαμε ήταν σαφείς και οι ενέργειές μας δεν θα έπρεπε να είναι κατασταλτικές. Άλλωστε η διάλυση μικρής ομάδας ατόμων σε δημόσιο χώρο μας πάει πίσω σε σκοτεινές εποχές και πρακτικές…

  Όσον αφορά την εκδήλωση της Δ.Κ. Αλικιανού του Δ. Πλατανιά, οι συνάδελφοί μας έπρεπε να διανύσουν όλο το Νομό, με ενδιάμεσες στάσεις και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σκοπός τους να εμποδίσουν πάντα προληπτικά και όχι κατασταλτικά και άλλη μία εκδήλωση, της οποίας οι διοργανωτές δεν είχαν καμία απολύτως πρόθεση να τη σταματήσουν και ήταν εριστικοί, επιθετικοί απέναντι στους συναδέλφους μας, προτρέποντας από την πρώτη στιγμή τους παρευρισκομένους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ψύχραιμη στάση του επικεφαλής αξιωματικού καθώς και των παρευρισκομένων συναδέλφων μας αλλά και ευτυχώς κάποιων καλεσμένων αποσόβησαν τα χειρότερα.

  Η συγκεκριμένη εκδήλωση διακόπηκε και πάλι χωρίς κατασταλτικές ενέργειες και οι συνάδελφοί μας ενήργησαν και πάλι παραδειγματικά όσον αφορά τις κείμενες διατάξεις περί διάδοσης του COVID-19, χωρίς χρήση βίας ή χρήσης χημικών αν και η επικρατούσα ατμόσφαιρα ήταν απόλυτα εχθρική προς τους συναδέλφους μας. Ομοίως επιβλήθηκαν τα αρμόδια πρόστιμα και σχηματίσθηκε δικογραφία.

  Οι συνάδελφοί μας και στις έξι (6) περιπτώσεις της συγκεκριμένης βραδιάς ενήργησαν επαγγελματικά και οφείλουμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων να τους απονείμουμε τα εύσημά μας!

 - Όσον αφορά άλλες ανακοινώσεις η Ένωσή μας δεν θα προσφέρει «συνδικαλιστικό αίμα» ως σύγχρονοι Μονομάχοι στο συνδικαλιστικό «Κολοσσαίο» προς τέρψη κάποιων…

-  Όσον αφορά διάφορους παντογνώστες αναλυτές του Διαδικτύου τους ενημερώνουμε ότι ένα οκτάωρο δικό μας… η ζωή τους όλη…

-  Όσον αφορά την προσπάθεια κάποιον να απειλήσουν συναδέλφους μας ανοίγοντας «οικογενειακά» μαζί τους, τους ενημερώνουμε ότι η αστυνομική οικογένεια των Χανίων είναι μεγάλη…

  Μία μέρα μετά τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου ελπίζουμε ο Άγιος να φανερώσει σε «κάποιους» τη χαμένη τους λογική…

   Βοήθειά μας!      

 

                                       

Για το Δ.Σ.

 

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis