Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 06/12/2014

Λίγα 24ωρα μετά τη στοχοποίησή τους από την ΠΑΕ ΑΕΚ, που ανάρτησε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάτοικοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που αφορούν το γήπεδο «Αγια-Σοφιά» της ΑΕΚ και το Άλσος Φιλαδέλφειας, δέχτηκαν ευθείες απειλές.

«17 σκουλήκια θα πεθάνετε» κατέληγαν τα απειλητικά φυλλάδια που βρήκαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου στις πόρτες των σπιτιών τους κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και των γύρω περιοχών που βρίσκονται ανάμεσα στους 17 που έχουν υπογράψει την προσφυγή στο ΣτΕ.  

Το πλήρες κείμενο των  απειλών έχει ως εξής: "ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ GAY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ???? 17 ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ - ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ». (τα σημεία στίξης του πρωτότυπου).  

Οι κάτοικοι κατήγειλλαν το περιστατικό στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έγινε καταγραφή στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων. Κατέθεσαν ότι θεωρούν ύποπτη την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ επιφυλάσσονται να καταθέσουν μύνηση. 

Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των 17 έχει καταδικάσει η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Δύναμη Πολιτών», θεωρώντας ότι η «συγκεκριμένη ενέργεια έχει σκοπό τη στοχοποίηση και εντέλει την τρομοκράτηση πολιτών που ασκούν συνταγματικά τους δικαιώματα και γι αυτό πρέπει να βρει απέναντί όλους όσοι υπερασπίζονται τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Τη στοχοποίηση των 17 από την ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν ήδη καταγγείλει με ψηφίσματά τους τοπικές δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις (Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Φιλαδέλφειας Ν.Ιωνίας) η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας και το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών για την υπεράσπιση του Άλσους και της πόλης.

«Η κίνηση αυτή, του απλώματος στα μανταλάκια των ονομάτων και των διευθύνσεων συμπολιτών μας, είναι σαφέστατα ενταγμένη σε μια τακτική τρομοκράτησης όσων έχουν διαφορετική άποψη από τον επιχειρηματία Μελισσανίδη και αποτελεί άμεση προτροπή προς την οικτρή μειοψηφία του οπαδικού του στρατού, για επικίνδυνες πρακτικές» έγραφε η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που επιβεβαιώθηκε με τις τελευταίες απειλές.

«Είναι εμφανές ότι ο Δ. Μελισσανίδης, πέραν των άλλων, προσπαθεί να καλύψει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνει στους οπαδούς της ΑΕΚ, για άδεια (σ.σ. ανέγερσης του γηπέδου) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Έτσι, στοχοποιεί τους πολίτες που ασκούν ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, σε μια προσπάθεια να στρέψει το μένος των οπαδών προς τους "εχθρούς" της ΑΕΚ και να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων, κατονομάζοντας προσωπικά  ως υπεύθυνο τον Δ. Μελισσανίδη για ό,τι συμβεί στους 17 προσφεύγοντες ή σε κάθε αγωνιζόμενο κάτοικο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική κίνηση του ΚΚΕ, έχει καταδικάσει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των 17, ως «κατευθυνόμενη ενέργεια που στοχοποιεί κατοίκους της περιοχής, προσπαθεί να επιβάλει ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, βάζει σε αμφισβήτηση το ίδιο δικαίωμα στην έκφραση» και έχει καλέσει «τον δήμο, τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε εμπλεκόμενο στο θέμα του γηπέδου να αποδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές».  

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis