Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:56 | 18/02/2020

Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα σήμερα, Τρίτη: Ακινητοποιημένα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεμένα πλοία και συγκεντρώσεις θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων, την εικόνα της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας. 

«Χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην εικοσιτετράωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τελικά και προαστιακός και τρένα.

Όπως ανακοίνωσε στις 6:30 το πρωί της Τρίτης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ. Δακτύλιος), ενώ θα επιτρέπεται επίσης η χρήση των λεωφορειολωρίδων και από κάθε άλλο όχημα.

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Οι συγκεντρώσεις

Πλήθος συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα καθώς εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε κινητοποιήσεις.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 10:30 καλεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την απόσυρση του νομοσχεδίου, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, τη δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και την κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis