Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 21/02/2017

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

24ωρες απεργίες όμως σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αποφασίστηκαν και για την Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και λοιπών χώρων της ΣΤΑΣΥ εκχωρείται στον ΟΑΣΑ.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ:

«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Γι’ αυτό απαιτούμε:

Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, η οποία μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και των διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ.

Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.

Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!»

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis