Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 30/08/2018

Με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέσυρε το νομοσχέδιο του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή το οποίο είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους δικηγόρους.  

Το εν λόγω νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών είχε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και σήμερα με επιστολή του ο Μιχάλης Καλογήρου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ενημερώνει πως το αποσύρει για να μελετήσει τη διάταξη.

Εκτός από τη διάταξη για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, το σχέδιο νόμου αφορά και στην κύρωση οδηγίας για τη μείωση της ποινής κατηγορουμένων των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

[custom:google-ads]

Υπενθυμίζεται ότι  ο ΔΣΑ είχε προχωρήσει σε δημοψήφισμα, στο οποίο οι δικηγόροι είχαν ταχθεί κατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων. Σήμερα θα έχει επαφές με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου  και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρη Βερβεσό, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis