Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 19/09/2015

Το Ισλαμικό Κράτος σε νέο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο αναρωτιέται γιατί χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή και γίνονται πρόσφυγες, ενώ θα μπορούσαν «κάλλιστα» να πάνε και να ζήσουν στα εδάφη που κατέχει η οργάνωση και τα αποκαλεί «χαλιφάτο».

«Έχουμε τηλέφωνα, διαδίκτυο και αυτοκίνητα, γιατί φεύγετε; Που πηγαίνετε;» είναι ένα από τα… καταπληκτικά επιχειρήματα που ακούγονται στο βίντεο για να πείσουν τους πρόσφυγες να μεταναστεύσουν στο «χαλιφάτο» αντί να καταφεύγουν στις χώρες της Δύσης.

Στο βίντεο υπάρχουν και όμορφα ειρηνικά πλάνα από χωράφια με καλαμπόκι αλλά και λαχαναγορές γεμάτες με όλα τα φρούτα και λαχανικά που χρειάζεται κανείς, ώστε να δείξουν ότι η ζωή στο «χαλιφάτο» των παρανοϊκών είναι καλή και τα αγαθά βρίσκονται σε αφθονία.

agora

xorafia

Στη συνέχεια δείχνουν εικόνες από πρόσφυγες να εγκαταλείπουν ένα βυθιζόμενο πλεούμενο σε ελληνικές ακτές ή άλλους να ξαπλώνουν σε σιδηροδρομικές γραμμές και αποφαίνονται, οι παρανοϊκοί τζιχαντιστές, ότι η Ευρώπη «εξευτελίζει» τους μετανάστες.

Ωστόσο, το θράσος των τζιχαντιστών πραγματικά δεν έχει όρια όταν δείχνουν στο βίντεο και την εικόνα του μικρού Αλάν Κούρντι, του μικρού Κούρδου που πνίγηκε σε παραλία της Τουρκίας. Το παιδί ζούσε στην Κομπάνι και την εγκατέλειψε με την οικογένειά του κυνηγημένο από αυτούς τους ίδιους τζιχαντιστές, από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι παρανοϊκοί δείχνουν και τις τεράστιες αφίσες με τις οποίες έχουν γεμίσει τα κεντρικά σημεία των πόλεων που ελέγχουν, οι οποίες εικονίζουν ένα γιλέκο σωσίβιο δίπλα σε ένα γιλέκο βομβιστή αυτοκτονίας και ρωτάνε τους δυστυχείς υπηκόους τους: «Ποιο γιλέκο θα προτιμούσες να φοράς την ημέρα της κρίσεως;». Η απόλυτη τρέλα…

gileko

Αριστερά το σωσίβιο, που φοράνε οι πρόσφυγες για να περάσουν τη θάλασσα, και δεξιά το γιλέκο του βομβιστή αυτοκτονίας, γεμάτο με βόμβες και εκρηκτικά.

Οι τζιχαντιστές ρωτάνε τους ανθρώπους ποιο από τα δύο θα προτιμούσαν να φοράνε όταν έρθει η ημέρα της κρίσεως, επειδή σύμφωνα με τις μουσουλμανικές δεισιδαιμονίες όσοι ανατιναχτούν (πεθάνουν) στον ιερό πόλεμο έκλεισαν ρετιρέ στον Παράδεισο, με χανουμάκια και πιλάφια, ενώ όσοι το βάλουν στα πόδια (σωσίβια δηλαδή) θα πάνε στην κόλαση. Η απόλυτη μούρλα της θρησκείας σε μια και μόνο φωτογραφία.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες πέφτουν θύματα της εξαπάτησης των «σταυροφόρων». «Στα στρατόπεδα προσφύγων σας κλέβουν τα χρήματα και σας εκμεταλλεύονται».

Στο ίδιο βίντεο μετά τα παρακάλια αρχίζουν οι απειλές. Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τους πρόσφυγες ότι όσοι εγκαταλείπουν τα εδάφη του Ισλάμ για να ζήσουν ανάμεσα στους άπιστους θα τιμωρηθούν από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis