Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:27 | 04/01/2016

Σε σοβαρές καταγγελίες για την απογύμνωση της λιμενικής υπηρεσίας του νησιού και τις συνθήκες της απόσπασης λιμενικών από την Κρήτη στο βόρειο Αιγαίο προχωρά ο συνδικαλιστής του λιμενικού σώματος Μενέλαος Δαφέρμος περιγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του και κάνοντας λόγο για την απόλυτη ανοργανωσιά σε επίπεδο υπηρεσίας και πολιτείας. 

Ο ίδιος καταλογίζει ευθύνες στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την έλλειψη προσωπικού και τις ανύπαρκτες προσλήψεις που οδηγούν στη λύση των αποσπάσεων σημειώνοντας ακόμα τις περικοπές που έχουν δεχτεί οι αποζημιώσεις των συναδέλφων που έχουν αποσπαστεί αλλά και την έλλειψη συνοντισμού και προετοιμασίας για την μεταφορά και τη διαμονή τους. 

Αναλυτικά ο ίδιος αναφέρει :

Το τελευταίο χρονικο διάστημα έχω γινει αποδέκτης πολύ σοβαρών κατα την γνώμη μου καταγγελιών , όσον αφορά την χρήση του θεσμού των αποσπάσεων στα στελέχη Λιμενικου Σώματος γενικά , την χρησιμότητα της συγκεκριμενης πατέντας ενισχυσης Υπηρεσιων Λιμενικου Σώματος ανα την επικρατεια , και την απαραδεκτη αντιμετωπιση που έχουν κυριως στο ωραριο και τις συνθηκες εργασιας , αυτά τα στελέχη  στις Υπηρεσιες που αποσπωνται . 

Καταρχην μια μικρη αναδρομη στο τι σημαινει η λεξη αποσπαση . Αποσπαση ειναι η προσωρινη απομακρυνση στελεχους Λ.Σ. απο την Υπηρεσια που ανηκει οργανικά και η ταυτοχρονη προσαρτηση του σε άλλη Υπηρεσια.  Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρησιμοποιούμε την πατέντα της απόσπασης να ενισχύσουμε τις Υπηρεσίες που έχουν πρόβλημα στελέχωσης ? Εδώ προκύπτουν λοιπόν ευθύνες που βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την Πολίτικη και Στρατιωτικη Ηγεσία .

Και πιο συγκεκριμενα :

1) Ποιος αποφασισε τον τελειως λανθασμενο σχεδιασμο Καλλικρατης στο Λιμενικό Σώμα , όπως αποδυκνειεται περιτρανα απο τις εξελίξεις ,  και παράλληλα την κατακρεούργηση 2000 και παραπάνω θεσεων στελεχών  ? Με συνέπεια να μειωθει αισθητα η οργανικη δυναμη των Υπηρεσιών Λ.Σ. στο  Ανατολικο Αιγαίο ?

2) Ποιος αποφασιζει για , ανύπαρκτες , προσλήψεις νέων στελεχών , που ειναι άκρως απαραιτητες , ειδικά τώρα που το Μεταναστευτικο - Προσφυγικο ειναι σε εξέλιξη στο μέγιστο βαθμό ? Γιατί δεν γινεται επισπευση των διαδικασιων για τις απαιτουμενες προσληψεις στελεχων  Λ.Σ. ? Ποιος ευθυνεται ?

3) Ποιος φέρει βαρύτατη ευθύνη που τόσα χρονια δεν μπορει να προκυρηχθει ένας διαγωνισμος πρόσληψεις στελεχών , με παντώς ειδους ειδικότητες που τόσο πολύ έχει ανάγκη το στελεχιακό δυναμικό του Λ.Σ. .Ενα παράδειγμα απλό σε 1,5 με 2 χρόνια απο τώρα θα υπάρχουν δεκάδες αποχωρήσεις διπλωματούχων στελεχών απο τα Πλωτά Λ.Σ. λόγω ορίου ηλικίας . Ποια η μεριμνα της Υπηρεσιας να υπάρχει ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ? Απολύτως καμμία . Ποιος θα φερει ευθυνη για την τραγικη κατασταση που θα δημιουργηθεί και θα αρχισουν να ακινητοποιουνται τα Πλωτα λόγω έλλειψης στελεχών με ειδικοτητες ανάλογες  ?

4) Ποιοι φερουν βαρυτατες ευθυνες που τοσα χρονια δεν μπορουν να συντάξουν ένα διαγωνισμο πρόσληψεις στελεχών  με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλειδες , και δεδομένου την Γεωγραφική ιδιομορφια της χώρας μας και την ποικιλομορφη Νησιωτηκοτητας της ,  ώστε να ενισχυθούν οι περιοχες επιτέλους που τοσο πολύ έχουν αναγκη την ενίσχυση στελεχιακού δυναμικού , είτε τώρα λεγεται περιοχη Ανατολικου Αιγαιου , ειτε παλαιοτερα λεγοταν Ιονιο Πέλαγος , ειτε στο μέλλον μπορει να λεγεται Κρητη . Τώρα το προβλημα εστιάζεται στο Ανατολικο Αιγαιο .

5) Ποιος αποφασισε την αποσπαση των στελεχων των 2-3 τελευταιων παραγογικών σχολών , όλων των βαθμίδων στελεχων Λ.Σ. , απο τις Υπηρεσιες του Ανατολικου Αιγαιου προς άλλες Υπηρεσιες χωρις να έχει περατωθει ο ελάχιστος χρονος παραμονης στις Υπηρεσιες τους στο Ανατολικό Αιγαίο , και όχι μόνο εκεί ? Με αποτέλεσμα να μετακινούνται κάθε μήνα δεκάδες αποσπασμένοι συναδελφοι για να ενισχυσουν τις Υπηρεσιες που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης , αλλά και οι συνάδελφοι που έμειναν σε αυτες τις Υπηρεσίες τώρα να μην μπορουν να φυγουν για τους τόπους συμφερόντων τους . Κάποιοι λοιπόν ευθύνονται ,  για αυτη την τραγική κατασταση που έχει δημιουργηθει και έχει περιέλθει το Λιμενικό Σώμα 
      Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες όπου καταδυκνείουν την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ , την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Υπηρεσιας να ανταπεξέλθει με σοβαρότητα στα αποσπασμένα στελέχη που χρησιμοποιουνται για την ενισχυση των Υπηρεσιών κυριως του Ανατολικού Αιγαίου . Και κατ΄ επέκταση να ανταπεξέλθει με σοβαροτητα στο Μεταναστευτικο-Προσφυγικό Ζήτημα που ειναι αλληλένδετα . Γιατι η επιτυχία της συγκλονιστικής προσπάθειας των συναδελφων μας  στο Ανατολικο Αιγαιο και οχι μονο , ΑΝΗΚΕΙ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ . Και πιο συγκεκριμένα :    
     1) Καταρχήν οι διαταγες για την αναχωρηση συναδέλφων απο τις Υπηρεσιες τους , για την αποσπαση τους σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποστέλλονται 1 μέρα πριν την υποτιθέμενη μερα παρουσίασης στην νεα Υπηρεσια τους . Αφηνοντας σε εκκρεμοτητα σχεδόν τα πάντα πίσω τους , ειτε σε υπηρεσιακο , ειτε σε προσωπικο επιπεδο . 
     2) Συναδελφοι απο Ηρακλειο για να ειναι τυπικοι στη μερα αφιξης τους χρεωθηκαν αεροπορικα εισιτηρια , χωρις να παρουν το αντιτιμο πισω , απο λάθος συννενοηση . Με ποιους και πως , δεν με ενδιαφερει . Και δεν με αφορά . Να εστιασουμε στην κοροιδια που ανεχτηκαν οι ιδιοι , και καλα μην αργησουν 5-6 ωρες να παρουσιαστουν στην νεα Υπηρεσια , ενω απο το Υπουργειο τους ειχαν ενημερωσει παρα πολύ αργά , για να προλάβουν να μετακινηθούν με ακτοπλοια . Για διευκολυνση της Υπηρεσιας πήγαν αεροπορικώς , και η Υπηρεσια για  ανταμοιβη τους χρεωσε κανονικοτατα τα αεροπορικά εισιτηρια  . 
     3) Καλα - καλα δεν διανυουμε την πρωτη βδομαδα του νεου έτους , και ηδη αρχισαν τα οργανα με τον νεο υπολογισμο  χρηματων που δικαιουνται οι αποσπασμενοι . Απο 01-01-16 και εως οτου εκδοθει το νεο Π.Δ. περι οδοιπορικων εξοδων για το Λ.Σ. οριζονται καποια νεα ποσα για τα στελεχη . Και ξαφνικά η αντιστοιχη Υπηρεσια Οικονομικων οριζει άλλα ποσα , σαφως μειωμενα λογω περιορισμενων διαθεσιμων πιστωσεων . Προκυπτουν πολλά σοβαρα ερωτηματα που χρηζουν αμεσης απαντησης . Που πανε τα χρηματα που δινει η Ευρωπη και η FRONTEX στην χωρα μας για την ενισχυση - φυλαξη συνόρων και κατ επέκταση για το Μεταναστευτικο - Προσφυγικο ? 
     4) Για τους αποσπασμενους συναδελφους υπαρχουν δεκαδες καταγγελιες για υπερεργασια ,  εξοντωτικα ωραρια , ρεπο  ανυπαρκτα , και γενικά μια απαραδεκτη αντιμετωπιση με υφος  ,  ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ όπως έχει πει και ο Κύριος  Α.Π. . Λες και το Μεταναστευτικο το δημιουργησαν οι συναδελφοι για να παρουν εξτρα χρηματα απο τις αποσπασεις . Να πουμε λοιπον οτι οι αποσπασεις ειναι αναγκαστικες , κανεις σοφρων δεν θελει να φευγει απο το σπιτι του γενικά , και να ερχεται αντιμετωπος με τραγικες συνθηκες εργασιες . 
     5) Όλοι ειναι αντιμετωποι με δεκαδες μολυσματικες ασθενειες  οπου δεν υπαρχει καμμια ενημερωση απο ΚΑΝΕΝΑΝ , αληθεια θα μας πειτε τι γινεται με την Φυματιωση στην Χιο ? Θα μας πειτε τι γινεται με το κρουσμα Ηπατιτιδας τυπου Α στον συναδελφο στην Λερο ? Θα μας πειτε τι γινεται με το κρουσμα Μηνιγγίτιδας στην Μυτιληνη ? Και ποσα άλλα που δεν μαθαινουμε ? Ποιος θελει να φευγει απο το σπιτι του και να πηγαινει σε μερη και Υπηρεσιες  που δεν υπάρχει Ιατρικη μεριμνα για το οτιδηποτε ? Υλικο υγειονομικης προφυλαξης γελοίας  ποιοτητας ? Γάντια προφυλαξης του πιο μικρου μεγεθους που δεν χωρανε στα χερια μας ή την άλλη φορά που στειλανε σε πλωτο γάντια κουζινας  , μασκες που κοστιζουν 0.01 λεπτο του ευρώ και στελέχη σε άλλες Υπηρεσιες μου εχουν αναφερει οτι εχουμε δωσει χρηματα απο την τσέπη μας ,  και πηραμε μασκες της προκοπης γιατι αυτες που μας στελνουνε ειναι της πιο άχρηστης ποιοτητας .  Αυτοι λοιπόν , που δημιουργησαν αυτες τις τραγικες συνθηκες εργασιας για τα στελεχη Λ.Σ. , αυτοι οι ιδιοι να δημιουργησουν και τις κατάλληλες πλεον συνθηκες εργασιας για αυτα τα στελέχη . 
     6) Επίσης ειναι τραγικη η αντιμετώπιση αποσπασμενων συναδέλφων ειδικά κατα την  Θερινη περιοδο και κυρίως σε μέρη έντονου τουριστικου ενδιαφέροντος . Όπως π.χ.  στην Κώ . Το καλοκαιρι είδαμε και ακουσαμε πολύ ενδιαφεροντα πράγματα .  Όπως : 
-) Συνάδελφοι να μενουν σε κατασχεμένο θαλαμηγό 
-) Συναδελφοι να μενουν σε τρικλινα ή σε δωματιο των κτιρίων στην  Μαρινα Δήμου  Κω τεσσερις μαζι γιατι δεν τους χορηγουσαν τα έξοδα διαμονης ή γιατι δεν ήξεραν αν έπρεπε να συνεχισουν την αποσπαση τους στην Κω ή να επιστρεψουν στις Υπηρεσιες τους . 
-) Συναδελφοι να μενουν καθε μερα και σε άλλο ξενοδοχειο , την μια μέρα 8 χιλιομετρα έξω απο την πολή , την επομενη 150 μετρα απο το Λιμεναρχειο , την αλλη μερα 200 μετρα απο το λιμανι  παντού βεβαια στο ΤΖΑΜΠΑ κατοπιν συνεχων τηλεφωνικών επικοινωνιων με παραγοντες Δημοτικης Αρχης Νησου Κω 
-) Σε συναδελφους  να υπάρχει προταση να μεινουν μεσα στο πλοιο Ελευθεριος Βενιζελος  και να την υποστηριζουν και με θέρμη , κιολας .  Φυσικά  ιδεές που  μόνο  γέλιο  προκαλούν , και απορία πως τα σκέφτονται αυτοι που τα λενε και τα προτεινουν με θερμη , κιόλας .  
-) Συναδελφοι να πληρωνουν κανονικοτατα τα εισιτηρια τους στα πλοια γραμμης , παρα τις διαταγες που υπάρχουν  . 
                                       
                                         Δηλαδή  Η  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ   ΤΟ  ΑΠΟΛΥΤΟ  ΜΠΑΧΑΛΟ  

Κατα την ταπεινη γνωμη μου , επιτρεψτε  μου ,  καποιοι  για όλους τους παραπάνω λόγους       Κ Ρ Ι Ν Ο Ν Τ Α Ι      ΣΤΟΝ  Α Π Ο Λ Υ Τ Ο    ΒΑΘΜΟ  Α Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Σ Τ Α Τ Ο Ι  .    Σ Ο Β Α Ρ Ε Υ Τ Ε Ι Τ Α Ι     Π Ρ Ι Ν   Ν Α   Ε Ι Ν Α Ι    Α Ρ Γ Α  . 
     

Κατα  τα άλλα Καλη χρονια με υγεια , Χρονια πολλά . Καλη δυναμη σε όλους μας 

Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφέρμος Μενέλαος Υπευθυνος ΠΟΕΠΛΣ Πλωτων Μεσων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. 

 

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis