Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 04/06/2016

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, να μετακινήσει δύο – από τους τέσσερις εναπομείναντες- οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων, από το Πυροσβεστικό Κέντρο Νάξο στο αντίστοιχο των Θηρών.

Μάλιστα, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή τους, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, στη απόφασή για την εκτέλεση της υπηρεσίας, γίνεται χωρίς «δαπάνη του Δημοσίου και χωρίς καμία Διοικητική μέριμνα που να εξασφαλίζει τη διαμονή και τη σίτιση των υπαλλήλων».
Το πρόβλημα που δημιουργείται έχει πολλαπλές διαστάσεις. Η πρώτη αφορά, όπως τονίζει η Ε.Υ.Π.Σ.Ν.Α., στην υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες. Οι συνδικαλιστές Πυροσβέστες στοχοποιούν την εν λόγω απόφασή, μιλώντας για απουσία στην έλλειψη των αποφάσεων της νησιωτικότητας της περιοχής. Υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως μοναδική λύση θα ήταν η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ταυτόχρονα, το πρόβλημα που δημιουργείται με την εν λόγω απόφαση, προκαλεί κοινωνικά - οικογενειακά προβλήματα, και.. αυτονόητα «οικονομικά προβλήματα». Όπως γνωστοποιήθηκε ο ένας από τους δύο υπαλλήλους που μετακινείται είναι πατέρας τριών παιδιών και η σύζυγός του, κυοφορεί το τέταρτο. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου, Ιωάννης Μαργαρίτης, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση των δύο πυροσβεστών και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πληροφορηθήκαμε μετά λύπης μας, ότι προτίθεται η υπηρεσίας σας, να μετακινήσει δύο υπαλλήλου του Πυροσβεστικού Σώματος Νάξου στη Θήρα. Θεωρούμε ότι αν συμβεί αυτό θα αποδεκατιστεί το Πυροσβεστικό Κέντρο Νάξου. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, τις ανάγκες των δύο νησιών».

«Η Νάξος έχει έκταση 442 τ. χλμ πολλές βουνοπλαγιές με χορτολιβαδική και δασική βλάστηση, με μεγάλη συχνότητα πυρκαγιές. Η έκταση της Σαντορίνης είναι μόλις 76,19 τ.χλμ. Το Π.Κ. Νάξου διαθέτει οκτώ (8) οδηγούς από τους οποίους ένας έχει άδεια ασθενείας έως τέλος του χρόνου και δεύτερος, βρίσκεται σε ανάρρωση μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο μάτι. Αν μετακινηθούν δύο υπάλληλοι, θα μείνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του καλοκαιριού, μόνον τέσσερις υπάλληλοι» παρατηρεί σχετικά.

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης – Έπαρχος Νάξου επισημαίνει: «Εκτός από τα προβλήματα της υπηρεσίας και οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη μετακίνηση αυτή. Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται μόνοι να αναζητήσουν κατάλυμα και φυσικά να καλύψουν όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, κ.λ.π., ξεπερνώντας τον οικονομικό προϋπολογισμό τους αν αναλογιστεί κάποιος τη χρονική περίοδο και το κόστος ζωής σε ένα καθαρά τουριστικό νησί όπως είναι η Θήρα». 

Και καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε: «Μετακινούνται, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους (ανήλικα τέκνα, γυναίκα κυοφορούσα, άρρωστους γονείς). 
Θεωρητικά είμαστε μια ενιαία περιφέρεια αλλά είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες μετακίνησης στα νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Παρακαλούμε, για υπηρεσιακούς αλλά και κοινωνικούς λόγους, να εξετάσετε την άρση των μετακινήσεων των υπαλλήλων».

Της Άντζελας Πεΐτση

Διαβάστε την επίσημη διαμαρτυρία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου:


 
 
 
zougla.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis