Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 12/09/2020

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.07.2020 έως 25.08.2020, διέπραξαν δέκα τέσσερις κλοπές (12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, συλλογή νομισμάτων του 20ου αιώνα, 7 χρυσές λίρες, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ημεδαπούς εμπλέκεται στη διάπραξη επιπλέον δώδεκα (12) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων από κοινού με ακόμα ένα ημεδαπό.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 04.02.2020 έως 04.08.2020, οι δύο ημεδαποί διέπραξαν επιπλέον δώδεκα κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, σωλήνες χαλκού, καπνικά προϊόντα, μηχανήματα (γεννήτριες, μηχάνημα πλυσίματος αυτοκινήτου, ηλεκτρολογικό υλικό, πρέσα βιβλιοδεσίας, καταλύτες) και διάφορα εργαλεία η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis