Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 01/09/2015

Πρόσθετο σοκ στις μέχρι τώρα αποκαλύψεις προκαλεί η διαπίστωση ότι σε έρευνα που διεξάγουν οι αδιάφθοροι της Αστυνομίας για τα οικονομικά της ΠΟΑΣΥ και το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης, ατασθαλιών ακόμα και υπεξαίρεσης, υπάρχει μια πτυχή που αγγίζει εμμέσως πλην σαφώς αλλά αμελλητί πάντως, τον αντιπροέδρο της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλο και αφορά φυσικά στην μακρά περίοδο της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η δια της πλαγίας "έγκληση" του εξπέρ εργατολόγου καθώς δεν γίνεται απευθείας αναφορά από αστυνομικούς συνδικαλιστές, αφορά σε τρεις δικαστικές διεκδικήσεις που ανέλαβε να υπερασπίσει το δικηγορικό γραφείο του κ. Μητρόπουλου μέχρι και το 2009 και μεταξύ αυτών, και η υπόθεση του επιδόματος των 176 ευρώ για την οποία παραθέτουμε και σχετικό έγγραφο ντοκουμέντο, με την οποία πιστοποιείται η εργολαβία.

Το ζήτημα αφορά στα εργολαβικά των 20 ευρώ που δόθηκαν από κάθε αστυνομικό για τη διεκδίκηση του επιδόματος, στο οποίο συμμετείχαν μαζικά σχεδόν 30.000 υπηρετούντες, που σημαίνει απολαβές προκαταβολής για τον κ. Μητρρόπουλο και τους συνεργάτες του ύψους 600.000 ευρώ. Η ίδια τακτική, ακολουθήθηκε και στις άλλες δύο υποθέσεις απαίτησης ικανοποίησης μισθολογικών αιτημάτων αστυνομικών δια της δικαστικής οδού, γεγονός που καθιστά το συνολικό ύψος του επίμαχου ποσού κοντά στο 1.800.000 ευρώ.

Όπως διαβάζουμε στην επιστολή ενημέρωσης της ΠΟΑΣΥ από τον κ. Μητρόπουλο με φαξ που στάλθηκε από το γραφείο του στις 26 Μαΐου του 2009 (210 3613592 που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται) αναφέρεται πως ακόμα και αν υπάρξει εξωδικαστική λύση με νομοθετική ρύθμιση, ο ίδιος δεν σπεμπολεί τα οικονομικά δικαιώματα του. (Εργολαβική αποζημίωση ποσοστού 3% επι των ποσών που θα επιδικασθούν κατόπιν δικαστικής ή εξώδικης επίλυσης του θέματος συμπεριλαμβανομένης και της νομοθετικής επίλυσης του θέματος). Παντός καιρού δηλαδή.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον ζήτημα που ανακύπτει είναι όμως, ότι στο πλαίσιο της έρευνας των αδιάφθορων, αστυνομικοί συνδικαλιστές καταθέτουν και κάνουν γνωστό ότι επειδή για τις χρηματικές προκαταβολές δεν δοθηκε από κανέναν καμία απόδειξη και καθώς δεν βρήκαν καμία σχετική καταχώρηση στα λογιστικά βιβλία της ΠΟΑΣΥ με το αιτιολογικό από πλευράς της Ομοσπονδίας ότι όπως εισπράχθηκαν καταβλήθηκαν στο δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση, κατέφυγαν στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητώντας ενημέρωση για το εάν έγινε δήλωση των εργολαβικών και για ποιο ποσό.

Η απάντηση που πήραν ήταν πως ουδέποτε έγινε τέτοια δήλωση και για καμία υπόθεση υπόθεση που ν' αφορά σε αστυνομικούς.

Σημαντική λεπτομέρεια; Η δήλωση στο ΔΣΑ γίνεται προκειμένου στη συνέχεια η συγκεκριμένη βεβαίωση να δοθεί στην Εφορία προκειμένου να φορολογηθεί το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση συμφερόντων. Και σ' εκείνη την περίπτωση, όπως και σε τουλάχιστον ακόμα δύο, το δικηγορικό γραφείο ήταν του σημερινού αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Αλέξη Μητρόπουλου.      

Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλείται ν' απαντήσει ο κ. Μητρόπουλος είναι αν δηλώθηκαν και αν φορολογήθηκαν τα χρηματικά ποσά που εισπράχθηκαν από μαζικές προκαταβολές για το επίδομα των 176 ευρώ, για το επίδομα ετοιμότητας, όπως επίσης και για το επίδομα ειδικής απασχόλησης συνολικού περίπου 1.800.000 ευρώ.

 

Σημείωση: Από χθες το μεσημέρι το bloko.gr έχει ενημερώσει στενό συνεργάτη του κ. Μητρόπουλου για το όλο θέμα ζητώντας την θέση του κ. αντιπροέδρου, πλην όμως μέχρι και αυτή την ώρα δεν είχαμε καμία ανταπόκριση.

 

 

 

 

http://www.bloko.gr/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis