Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 28/01/2021

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ομάδας των «Proud Boys» υπήρξε, σύμφωνα με αναφορές, ένας από τους πλέον ενεργούς πληροφοριοδότες του FBI.

Υπενθυμίζεται πως οι Proud Boys έγιναν ευρύτερα γνωστοί, όταν στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ ο Ντόναλντ Τραμπ τους προέτρεψε δημοσίως να «κάνουν πίσω, αλλά να παραμείνουν σε ετοιμότητα».

Πολλά από τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν επίσης στην εισβολή στο Καπιτώλιο και σε άλλες διαμαρτυρίες υπέρ του τέως Προέδρου.

Ο ηγέτης τους, Enrique Tarrio, φέρεται τώρα να εργαζόταν μυστικά για λογαριασμό του FBI τουλάχιστον μέχρι το 2012, οπότε και καταδικάστηκε μαζί με άλλα 2 άτομα για την κλοπή και παράνομη μεταπώληση φαρμάκων κατά του διαβήτη.

Η αποκάλυψη έγινε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο φαίνεται πως απέκτησε ένα ομοσπονδιακό δικαστικό έγγραφο που αναφερόταν στην μυστική απασχόληση του Tarrio.

Στο έγγραφο περιγραφόταν η συνομιλία του τότε δικηγόρου του Tarrio και του εισαγγελέα της υπόθεσης με τον δικαστή , από τον οποίο ζητήθηκε μείωση της ποινής του άνδρα λόγω της συνεργασίας του με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο εισαγγελέας συγκεκριμένα ανέφερε πως ο Tarrio είχε παράσχει πληροφορίες που οδήγησαν στην σύλληψη 13 ανθρώπων, ενώ ο δικηγόρος επεσήμανε πως ο πελάτης του είχε συνεισφέρει σε υποθέσεις που σχετίζονταν με την πώληση στεροειδών, ναρκωτικών και με το εμπόριο λευκής σαρκός.

Ο δικηγόρος προσέθετε επίσης πως ο Tarrio είχε βοηθήσει την αστυνομία στην ανακάλυψη δύο μεγάλων φυτειών με μαριχουάνα, ενώ τόνιζε πως για χρόνια ο πελάτης του είχε υπάρξει ιδιαίτερα «παραγωγικός».

Ο ίδιος ο Tarrio αμφισβήτησε την εγκυρότητα του εγγράφου, λέγοντας στο Reuters πως «δεν θυμάται τίποτα από όλα αυτά» και πως η μείωση της ποινής του από τους 30 στους 16 μήνες είχε να κάνει με πληροφορίες που παρείχε στην αστυνομία γύρω από την υπόθεση για την οποία είχε ο ίδιος συλληφθεί.

Ο Tarrio συνελήφθη ξανά, δύο μέρες πριν από τα γεγονότα του Καπιτωλίου, για την παράνομη κατοχή δύο πολυβόλων όπλων και για τον εμπρησμό ενός πανό του κινήματος «Black Lives Matter» σε πορεία υπέρ του Τραμπ τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis