ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - Αλαλούμ με το βίντεο Βαρουφάκη στη Γερμανία: Τελικά ήταν πλαστό ή αληθινό;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - Αλαλούμ με το βίντεο Βαρουφάκη στη Γερμανία: Τελικά ήταν πλαστό ή αληθινό;

Σύγχυση προκάλεσε η «ομολογία» του παρουσιαστή του σατιρικού προγράμματος Neo Magazin Royale του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, ότι το επίμαχο βίντεο με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είναι... δάκτυλος της εκπομπής!

Το ZDF, επισήμως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι η παραδοχή του Neo Magazin Royale για το «πειραγμένο» βίντεο ήταν μία καλοστημένη φάρσα...

Ο διευθυντής προγράμματος του δικτύου, Νόρμπερτ Χϊμλερ, δήλωσε στο Spiegel, ότι «θα πρέπει να είμαστε αναγκασμένοι να αποδεικνύουμε στο μέλλον ότι το Neo Magazin Royale είναι μία σατιρική εκπομπή. Ο Μπέμερμαν είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θεωρηθεί ποτέ άνκορμαν του καθημερινού δελτίου ειδήσεων».

Λίγη ώρα αργότερα ο Μπέμερμαν ανέβασε στον προσωπικό του κανάλι στο youtube, ένα βίντεο, όπου παρουσιάζεται ο ίδιος να λέει: «Το δικό μας βίντεο είναι 100% αληθινό. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αλλά και ως κίνηση ειλικρινούς μετάνοιας προς τους Ευρωπαίους φίλους μας, θα έπρεπε ο Γκίντερ Γιάουχ και η εφημερίδα Bild να εγκαταλείψουν αμέσως και εθελοντικά την Ευρωζώνη».

«Ο υπαινιγμός ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο από εμάς είναι απόλυτα αβάσιμος. Εμείς ποτέ δεν θα δίναμε τόσο ασυνείδητα αξία στην γελοιότητα των απαραίτητων και αναγκαίων συζητήσεων στα δημοσιογραφικά πάνελ, καθώς και όσων διάγουν με σοβαρότητα τις συζητήσεις αυτές, περί ενός εδώ και δύο χρόνια σηκωμένου μεσαίου δαχτύλου, αποκομμένου από το σύνολο ενός βίντεο», κατέληξε.

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του κ. Βαρουφάκη είναι αληθινό και υποστηρίζει πως το απόγευμα το ZDF «θα πει όλη την αλήθεια».

Νωρίτερα σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησαν οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού σόου του ZDF, Neo Magazin Royale, όταν παραδέχθηκαν ότι εκείνοι έκαναν το μοντάζ με την επίμαχη άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τη Γερμανία.

Οι Γερμανοί την «έστησαν» στο υπουργό προκαλώντας σάλο και τώρα αποκαλύπτουν και καρέ-καρέ πώς το έκαναν.

Το επίμαχο βίντεο

Το κανάλι ARD στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ έπαιξε το βίντεο με τον Βαρουφάκη που εμφανίζεται να λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι τώρα αντιμετώπισε εσύ το πρόβλημα. Στο σημείο που μιλά για τη Γερμανία, στο βίντεο που προκάλεσε σάλο και έντονη διαμάχη του παρουσιαστή με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να κάνει την επίμαχη, άσεμνη κίνηση.

Την Τετάρτη οι συντελεστές του σατιρικού σόου, εξήγησαν τι συνέβη. Τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως υποστηρίζουν στο βίντεο, έψαχναν πλάνα του Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν μπορουσαν όμως να βρουν άλλα πέραν αυτών από την ομιλία που είχε κάνει στο Ζάγκρεμπ το 2012 ο νυν υπουργός Οικονομικών, τότε καθηγητής πανεπιστημίου.

Οπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, επειδή ήθελαν να κάνουν... πάταγο με το βίντεοκλίπ, πείραξαν την επίμαχη σκηνή προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να εμφανίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία προς τη Γερμανία. Οπως φαίνεται και στο βίντεο για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τον σωσία του ΥΠΟΙΚ που εμφανίζεται και στο βίντεοκλιπ.

Στο τέλος του βίντεο-αποκάλυψη, μάλιστα, εξηγούν ότι το έκαναν για να παγιδεύσουν τον παρουσιαστή του ARD και να τονίσουν για άλλη μια φορά το πάθος των Γερμανών κατά όσων επιτίθενται στην πατρίδα τους.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών.

Απευθυνόμενος στον παρουσιαστή του ARD, Γκίντερ Γιάχουκ, ο κ. Βαρουφάκης αναρωτιέται αν υπάρχει καμία συγγνώμη στον ορίζοντα γιατί χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή.

imerisia.gr