Αποκατάσταση αδικίας και όχι "βόλεμα τεμπέληδων"

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΑΝΤΖΑ
Αποκατάσταση αδικίας και όχι "βόλεμα τεμπέληδων"
Περίεργα δημοσιεύματα, κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, παρουσιάζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται (σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί σχετικό Π.Δ από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) για παραμονή στο Σώμα των συναδέλφων που έχουν πλέον των 35 ετών υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων και σκοπιμοτήτων εξυπηρέτησης τεμπέληδων Αστυνομικών.
 
Ουδέν ψευδέστερο αυτού. Δυστυχώς δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις σ ένα πρόβλημα που το συνδικαλιστικό κίνημα εξαρχής εντόπισε και η αλήθεια του βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
 
Η ακύρωση της διάταξης του Π.Δ 6/2018, που προβλέπει την αποστρατεία συναδέλφων με 35 χρόνια υπηρεσίας, εφόσον απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους πέραν του τριμήνου την τελευταία διετία ή πλέον της διετίας καθ' όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο Σώμα, είναι επιβεβλημένη γιατί αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία.
 
Δεν είναι δυνατόν οι συναδέλφισσες μητέρες που απουσίαζαν αναγκαστικά λόγω τοκετού, συνάδελφοι και συναδέλφισσες με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, που αναγκαστικά απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους, να τιμωρούνται επιπλέον ωσάν να έφταιγαν για την ασθένειά τους.
 
Ως εκ τούτου η αποκατάσταση αδικιών δεν μπορεί να βαφτίζεται "βόλεμα τεμπέληδων", αλλά απολύτως ορθή και δίκαιη αντιμετώπιση των συναδέλφων μας.
 
Βασίλης Βράντζας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής.