Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 02/01/2015
 
Ήταν 5 Δεκέμβρη όταν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποκάλυπτε δημόσια με επίσημο Δελτίο Τύπου τις προσπάθειες κομματικοποίησης των Ενώσεων αλλά και της ΠΟΕΣ από τον πρόεδρο της Ανέστη Τσουκαράκη. Ήταν τότε που χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην Ομοσπονδία, πήγαινε στη Λέρο και προανήγγειλε την ίδρυση Ένωσης Στρατιωτικών Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλή τον ΕΠΟΠ Λχια (ΠΒ) Γεώργιο Παλαπουγιούκ. Μάλιστα ακόμα και μέχρι σήμερα υπάρχει η ανάρτηση στο επίσημο site της ΠΟΕΣ όπου περιέχονται και τα τηλέφωνα του εν λόγω ΕΠΟΠ για όσους επιθυμούν πληροφορίες.
 
Η τότε δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων εκείνης της «περίεργης» συμφωνίας ανάμεσα σε Τσουκαράκη-Παλαπουγιούκ είχε δημιουργήσει η αλήθεια είναι, τον σκεπτικισμό πολλών συναδέλφων. Ήταν το πρώτο απτό περιστατικό που αποδείκνυε τις υπόγειες κομματικές διαδρομές κάποιων μέσα στις Ενώσεις και την ΠΟΕΣ. Μάλιστα αργότερα θέσαμε και κάποια ερωτήματα με νέο δημοσίευμα μας στον Ανέστη Τσουκαράκη, αλλά όπως ήταν φυσικό, απάντηση δεν πήραμε ποτέ, είτε επίσημα είτε σε επίπεδο ΠΟΕΣ.
 
Βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα πυρά που δεχτήκαμε για την αποκάλυψη της υπόθεσης. Γνωστό «στρατιωτικό» site (με γνωστό ρόλο) μας χτύπησε αλύπητα με σειρά ανυπόστατων δημοσιευμάτων προσπαθώντας να μειώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών μας, αλλά και να μας συκοφαντήσει σαν Ένωση. Υπήρξαν όμως και συνάδελφοι που μίλησαν για «καταδότες» που εκθέτουν έναν απλό ΕΠΟΠ που ίσως και τυχαία βρέθηκε σε ένα κόμμα, που ίσως δεν γνώριζε τις συνέπειες που έχει αυτό ή σε κάποιον που συκοφαντείτε άδικα. Μάλιστα ακόμα και «συναγωνιστές» στην ΠΟΕΣ μας πολέμησαν, απλά επειδή είπαμε την αλήθεια… που οι ίδιοι δεν ήθελαν να δούνε.
 
Ευτυχώς ή… δυστυχώς, ήρθε ο καιρός που οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν μία-μία. Σήμερα Πρωτοχρονιά 2015, ο «αθώος» ΕΠΟΠ Παλαπουγιούκ, αυτός που συναντήθηκε, συνομίλησε και συμφώνησε με τον Ανέστη Τσουκαράκη να είναι επικεφαλής της Ένωσης Στρατιωτικών Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσε με επίσημο δελτίο τύπου, την κάθοδο τους στις Εθνικές Εκλογές και την υποψηφιότητα του ως βουλευτής! Τυχαίο είναι αυτό Ανέστη Τσουκαράκη;;;
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτή η εξέλιξη δεν κάνει την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. να νιώθει δικαιωμένη. Η Ένωση μας ήξερε την αλήθεια και την φώναζε από την αρχή. Πολεμάει εδώ και καιρό για αυτή. Δέχτηκε και δέχεται πυρά για το ανάστημα που ορθώνει μόνη της, μπροστά την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να καπηλευτούν την ψήφο των στρατιωτικών και να την παζαρέψουν με αντάλλαγμα μια θέση στην πολιτική. Αυτό όμως δεν την πτοεί. Παρά την αηδία που νιώθουμε πλέον για το κατάντημα κάποιων, υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε για την ενότητα και θα απομονώσουμε αυτούς που ξεπουλάνε τα όνειρα μας!!!
 
espekm.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis