Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 07/04/2019

Τη δική του εκδοχή για την εμπλοκή του στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών, δίνει στην απολογία του στον ανακριτή ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως και ο ίδιος εκβιαζόταν από τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, τον κρατούμενο Αλβανό Κλοντιάν Λεκοτσάι. «Αν σταματούσα να του έδινα χρήματα θα με σκότωνε, αυτός η κάποιος από την ομάδα του», λέει στην απολογία του ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης δικηγόρος, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τον ανακριτή με τους ισχυρισμούς του, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος το Νοέμβριο του 2014 είχε δεχθεί ένοπλη δολοφονική επίθεση από μέλη του κυκλώματος έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, συνομιλεί αρκετές φορές τηλεφωνικά με τον Αλβανό Κλοντιάν Λεκοτσάι, τον οποίο μάλιστα έχει επισκεφθεί και σε διάφορες φυλακές όπου αυτός κρατούνταν.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες αυτές ο προφυλακισθείς δικηγόρος ακούγεται να συμφωνεί να δώσει διάφορα χρηματικά ποσά στον Αλβανό κακοποιό και εμφανίζεται πρόθυμος να τον βοηθήσει σε διάφορα αιτήματα που εκείνος του θέτει. Ωστόσο, από τη δικογραφία προκύπτει πως για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, εκβιασμό δέχθηκε και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power (υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος). 

Ο Αρ. Φλώρος, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις εκβιάζονταν από δικηγόρους της πλευράς Αντωνόπουλου. Οι δικηγόροι φέρονται να του ζητούσαν 2 εκατ. ευρώ, ώστε ο Αντωνόπουλος να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του και οι δυο Αλβανοί που είχαν καταθέσει πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Μάλιστα, με βάση αυτές τις καταθέσεις, ότι δηλαδή ο Αρ. Φλώρος ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, ο επιχειρηματίας είχε καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Τώρα, όμως από τη δικογραφία προκύπτει πως ο Γ. Αντωνόπουλος είχε επαφές με τον Κλ. Λεκοτσάι. Επαφές, τη σημασία των οποίων ο ίδιος αποδομεί κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζει το Law&Order.

Συνομιλούσα με τον Λεκοτσάι εξ ανάγκης

Συγκεκριμένα, ο Γ. Αντωνόπουλος στην απολογία υποστηρίζει πως αναγκάζονταν να συνομιλεί με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, καθώς το μόνο στοιχείο που είχε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του, ήταν μαρτυρία του φερόμενου ως αρχηγού της μαφίας των φυλακών, σύμφωνα με την οποία πίσω από την εγκληματική ενέργεια εναντίον του βρισκόταν ο Αρ. Φλώρος. Να  σημειωθεί εδώ πως ο Κλοντιάν Λεκοτσάι είχε καταθέσει ως μάρτυρας του Γ. Αντωνόπουλου στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, δείχνοντας με την κατάθεσή του ως ηθικό αυτουργό τον έγκλειστο για την υπόθεση της Energa επιχειρηματία.

Ζω από τύχη και να ενταχθώ σε εγκληματική οργάνωση για να πετύχω τι;

Κατά την απολογία του ο Γ. Αντωνόπουλος ερωτάται, μεταξύ άλλων, από την εισαγγελέα πώς εξηγεί το γεγονός ότι σε μια από τις ηχογραφημένες συνομιλίες ο Κλοντιαν Λεκοτσάι του ζητάει 700 ευρώ. «Δεν ξέρω γιατί το λέει. Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Πρέπει να έρθετε λίγο στη θέση μου» απαντάει ο κατηγορούμενος δικηγόρος στο ερώτημα της εισαγγελέως και προσθέτει: «Προσπαθώ σε όλες τις συνομιλίες να τον έχω ήρεμο. Δεν του επιβεβαιώνω ούτε αρνούμαι... Είναι στα όρια της παράκρουσης να είμαι θύμα απόπειρας δολοφονίας και να γίνω μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Ζω από τύχη και να ενταχθώ σε εγκληματική οργάνωση για να πετύχω τι;».

Ο κ. Φλώρος έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να πουν ότι εγώ και ο Λυκουρέζος ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια

Ακόμη σε άλλο σημείο της απολογίας του λέει για τον συνομιλητή του, το φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω και να κατανοήσω τις φράσεις ενός ανθρώπου, που βρίσκεται υπό την επήρεια ηρωίνης, αυτός ο άνθρωπος, αν τον ακούτε, η φωνή του τραυλίζει, είναι σε παραλήρημα». Μάλιστα, ο Γ. Αντωνόπουλος στρέφει τα πυρά του στον αντίδικό του Αρ. Φλώρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να πω ότι ο κ. Φλώρος έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να πουν ότι εγώ και ο Λυκουρέζος ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια».

Του έδινα μικροποσά για τσιγάρα

Ο δικηγόρος υποστηρίζει, ακόμη, στην απολογία του ανακριτή πως τα χρήματα που έδινε στον Κλοντιάν Λεκοτσάι ήταν μικροποσά «για τσιγάρα» και όπως επισημαίνει το γεγονός ότι εκείνος του ζήταγε χρήματα δεν σημαίνει ότι ο ίδιος  ικανοποίησε το αίτημά του.

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis