Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:41 | 20/09/2019

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι έξι συλληφθέντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης και όπλων και σφαιρών στην Κρήτη.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 59, 54, 31 και 42 ετών, που διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη και δύο από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον 16 άτομα.

opla-fysiggia

Οι παραγγελίες στην Κρήτη

Η Κρήτη ήταν ο τόπος που γίνονταν οι παραγγελίες με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο – εξαιτίας των κοινωνικών εκδηλώσεων – οι σφαίρες γίνονταν… ανάρπαστες.

Τα άτομα που αποτελούσαν τον λεγόμενο «πυρήνα» της Κρήτης ήταν επιφορτισμένα στο να συγκεντρώνουν τις παραγγελίες για όπλα – καλάσνικοφ και όχι μόνο – αλλά και σφαίρες.

Στη συνέχεια τις παραγγελίες έπαιρνε ο 59χρονος Ρεθυμνιώτης ο οποίος και μιλούσε με τα μέλη από τον «πυρήνα» της Αλβανίας ενώ παράλληλα οργάνωνε την διακίνηση.

opla-fysiggia

Η διακίνηση και η μεταφορά

Οι παραγγελίες ετοιμάζονταν από τους Αλβανούς και όταν ήταν έτοιμες ενημέρωναν τον 59χρονο Ρεθυμνιώτη ο οποίος κανόνιζε κι έφευγε φορτηγό όχημα από την Κρήτη κι ανέβαινε στην Αλβανία για να παραλάβει τον παράνομο οπλισμό.

Σύμφωνα με την δικογραφία, το φορτηγό δεν έκανε μόνο του την διαδρομή Κρήτη – Αλβανία και Αλβανία – Κρήτη καθώς υπήρχε ένα προπορευόμενο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός.

Όταν έρχονταν τα φορτηγά στην Κρήτη τα παραλάμβανε ο 59χρονος ο οποίος και έκανε τη διανομή των παραγγελιών στα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στους πελάτες.

opla-fysiggia

Η εξάρθρωση του κυκλώματος

Ασφαλείς πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος άρχισε τον Νοέμβριο του 2018 με τις αρχές να παρακολουθούν τα μέλη των «πυρήνων» για αρκετούς μήνες.

Μετά από αρκετό καιρό ερευνών και γνωρίζοντας πως το Σάββατο γινόταν μεταφορά μεγάλου φορτίου οπλισμού αποφάσισαν να κάνουν… ντου και να εξαρθρώσουν το κύκλωμα.

Τότε, κατά τον έλεγχο που έκαναν στο φορτηγό όχημα διαπίστωσαν πως κάτω από τις μπάλες με τριφύλλι που μετέφερε υπήρχαν Καλάσνικοφ αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες (122.000) με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως τα διαφυγόντα κέρδη ανέρχονται σε 232.000 ευρώ!

 

cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis