Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:36 | 03/09/2021

Ο δήμος Αχαρνών ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων δήμων συνεχίζει την αποξήλωση διαφημιστικών πινακίδων στα διοικητικά όρια ευθύνης του. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν στο δήμο, ήδη έχουν αφαιρεθεί περισσότερες από 650 διαφημιστικές πινακίδες. Ο Δήμος ζητάει μάλιστα την συμβολή της κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή καθώς είναι ζήτημα που αφορά τους πάντες.

Ο δήμος Αχαρνών μάλιστα έβγαλε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: «Στα πλαίσια της ασφάλειας των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, συνάμα, της προάσπισης της δημόσιας υγείας τους αλλά και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών, με την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης των Αχαρνών και τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, η Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας, από πέρυσι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής και αποξήλωσης πάσης φύσεως παράνομου διαφημιστικού υλικού, αρχικά, επί των κοινοχρήστων χώρων, σε απόλυτη συνεργασία με συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο από την αρχή συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της υπηρεσίας ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βρεττός, επιβλέποντας διαρκώς την εξέλιξή του.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση, προγενέστερα, είχε προβεί, σε ενημέρωση των εμπλεκομένων, τόσο των διαφημιστών όσο και των διαφημιζομένων, προκειμένου να συμμορφωθούν βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί διαφήμισης, ως Ν.2946/2001 & τοπικός Κανονισμός καθαριότητας ορίζουν, αναφορικά με τις παράνομες πινακίδες, επιγραφές, ταμπέλες, αφίσες και διαφημιστικά πανό.

 

Τον περασμένο μάλιστα χρόνο, μόνο από την περιοχή της Βαρυμπόμπης και την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, αποξηλώθηκαν κοντά στις εκατό παράνομες διαφημιστικές σημάνσεις.

Ενεργώντας πλέον, ακόμη πιο δραστικά και συντονισμένα στο ζήτημα αυτό, τους τελευταίους μήνες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η διαδικασία της καταγραφής και αποξήλωσης διεκπεραιώνεται με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία, για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των Αχαρνών, παρόλο που πρόκειται για έναν καθημερινά, δύσκολο, αλλά αδιαπραγμάτευτο αγώνα, μιας και η υλοποίηση αυτού του στόχου συνιστά τελικά μονόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, τα οδικά σημεία εφαρμογής της αποξήλωσης αυτού του παράνομου διαφημιστικού υλικού εκτείνονται από το Νότιο τμήμα των διοικητικών ορίων Αχαρνών έως και το Βόρειο, δηλαδή από την περιοχή του Κ. Μύλου είτε από την άλλη πλευρά στο ρέμα Χελιδονούς επί της Λ. Καραμανλή και κατά μήκος αυτής έως και τους Θρακομακεδόνες.

Στα όρια αυτά, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κεντρικές λεωφόροι, Δεκελείας, Πάρνηθος, Θρακομακεδόνων, Αθηνών, Δημοκρατίας, Ιωνίας, Τατοΐου, Κύμης καθώς και οι επιμέρους κομβικο-κεντρικές αρτηρίες επί των οδών, Φιλαδελφείας, Λαϊκών αγώνων, Αριστοτέλους, Κύπρου, Σπ. Βρεττού, Πλήθωνος Γεμιστού, Μακεδονίας, Αρχελάου, Π. Μελά,  Μ. Αλεξάνδρου και με επικείμενη συνέχεια στους μικρότερους κατ΄ επέκταση οδικούς άξονες επί των κοινοχρήστων χώρων αλλά και άλλως ως Νόμος ορίζει, μεταγενέστερα, δεδομένου ότι η ανθρώπινη ζωή δε μπαίνει σε ζυγαριά και δεν έχει τιμή καθ’ ότι ανεκτίμητη, όπως ταυτοχρόνως και η καθημερινότητα των πολιτών αυτού του Δήμου, σε συνάρτηση με την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση μιας ευπρεπούς και ευνομούμενης πόλης.

Το αποτέλεσμα, κατά το έως τώρα σύνολο αυτού του project, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τον αριθμό του αποξηλωμένου διαφημιστικού υλικού να ξεπερνά τις 650 –εξακόσιες πενήντα- παράνομες πινακίδες, επιγραφές, ταμπέλες, αφίσες και πανό, όταν το αρχικό προσανατολιζόμενο πλάνο του αρμόδιου Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας, ήταν κατά προσέγγιση στις 500 -πεντακόσιες-  διαφημιστικές. Πάραυτα, η προσπάθεια και ο ζήλος  των μόλις 13 -δεκατριών- υπαλλήλων της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών, όπου ανάμεσα σε πληθώρα καθηκόντων που οφείλουν να διεκπεραιώνουν καθημερινώς, πολύτιμη συμβολή συντέλεσε, η διαρκής καθοδήγηση του Προϊσταμένου, υπό την πολυετή γνώση και εμπειρία του.

Οι ενέργειες αποξήλωσης, εντάσσονται στην εκστρατεία της καταπολέμησης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, στο πλαίσιο της δράσης της διυπουργικής επιτροπής, για την οδική ασφάλεια και την αμιγή συνέχισή τους με τους πλέον εντατικότερους ρυθμούς, καθώς έχει πια καταστεί συνειδητό,  πως επειδή πρόκειται για μια χρόνια κατάσταση, με συμπεριφορές, συνήθειες και απόψεις κακώς εδραιωμένες, απαιτείται όχι απλώς μονάχα μεγάλη επιμέλεια και σκληρή δουλειά αλλά και αποφασιστικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να καθιερωθεί μια νέα νοοτροπία, όπου αν δεν υφίσταται εκούσια συμμόρφωση θα εφαρμόζονται τα νόμιμα και τυχόν αυθαιρεσίες θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις.

Ο θεσμός της καταγραφής και αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, επιγραφών, ταμπελών, αφισών και πανό, κατά όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει και να σηματοδοτήσει μια συλλογική προσπάθεια για την οποία όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι και κυρίως με τον περιορισμό ή ακόμη και την εξάλειψη του φαινομένου της λεγόμενης Λερναίας Ύδρας, το εκ νέου δηλαδή ξεφύτρωμα του παράνομου αυτού διαφημιστικού υλικού, παντός τύπου, πάντα και με τη δική σας συμβολή και στήριξη, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλους μας».

www.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis