Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:55 | 06/11/2017
Καλαμάτα  06-11-2017

 

Αρίθμ. Πρωτ: 201/2/136
 
ΠΡΟΣ: 1) κ. Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής / Α.Ε.Α , Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ, δια μέσου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
 
ΚΟΙΝ.: 1) Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου.
              2) Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας
              3) Αστυνομικές Υπηρεσίες Δ.Α. Μεσσηνίας
 
Θέμα: Αποσπάσεις Αστυνομικών για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην περιοχή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην περιοχή του Έβρου – Κάλυψη οδοιπορικών και λοιπών εξόδων μετακινούμενων.
 
 
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ενισχύει τις περιοχές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αλλά και την περιοχή του Έβρου για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών συνολικά με δέκα (10) Αστυνομικούς. Κατά το τελευταίο έτος ο αριθμός των ανά μήνα αποσπασμένων Αστυνομικών από τη Διεύθυνσή μας για τον εν θέματι σκοπό είναι με μικρές αυξομειώσεις ο ίδιος.
 
 
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους συναδέλφους που έχουν αποσπασθεί  στις εν θέματι περιοχές διότι δεν τους καταβάλλεται ούτε καν το αντίτιμο για την αποπληρωμή του καταλύματός τους, το οποίο ξεπερνά τα χίλια ευρώ (1000,00€) μηνιαίως. Οι ανωτέρω Αστυνομικοί αναχώρησαν με Φύλλο Πορείας για τις περιοχές απόσπασής τους δίχως να λάβουν ως προκαταβολή τα οριζόμενα στο ΦΕΚ Β΄-1702/18-12-2001 καίτοι σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 3 του Π.Δ. 100/2003 είχαν το δικαίωμα να μην αναχωρήσουν μέχρι να τους καταβληθεί η σχετική πίστωση, συμμεριζόμενοι τις έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες και μη θέλοντας να δημιουργήσουν οποιαδήποτε υπηρεσιακή ανωμαλία. Σημειώνεται δε, ότι από τους παραπάνω συναδέλφους κάποιοι αποσπάσθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και όχι ύστερα από δικό τους αίτημα.
 
Σε επικοινωνία της Ενώσεώς μας με τη Διαχείριση της Δ.Α. Μεσσηνίας  προκειμένου εκθέσουμε τα ανωτέρω προβλήματα, λάβαμε την απάντηση ότι αν και έχουν ζητήσει την πίστωση ενός ποσού που θα καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες, αυτή δεν τους έχει γίνει και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να πιστώσουν χρήματα στους λογαριασμούς των αποσπασμένων. Σημειώνεται ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη μόνο των δαπανών των καταλυμάτων των δέκα (10) αποσπασμένων αστυνομικών ξεπερνούν κατά πολύ τα δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000€).
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ Β΄-1702/18-12-2001 το ποσό της προκαταβολής θα πρέπει να μην είναι κατώτερο από το 50% του συνολικού ποσού της αποζημίωσης και ανώτερο των τριών (3) μηνιαίων μισθών για τον καθένα. Παρόλα αυτά και ύστερα από τη συρρίκνωση που έχει υποστεί ο μισθός μας το ποσό των τριών μηνιαίων μισθών δεν φτάνει ούτε για την κάλυψη των καταλυμάτων για τρεις μήνες και ως εκ τούτου ακόμα και αν πιστωθούν τα προβλεπόμενα, οι συνάδελφοι αστυνομικοί βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση.
 
Επειδή οι Αστυνομικοί για να εργασθούν και να προσφέρουν στην Υπηρεσία τους αλλά και στην κοινωνία θα πρέπει πρώτα να ζήσουν, επειδή στη σημερινή εποχή που ζούμε η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο από ποτέ την πόρτα του σπιτιού μας και επειδή δυστυχώς δε ζούμε πλέον στην εποχή που αυτά τα έξοδα μπορούσαμε να τα καλύψουμε από τις αποταμιεύσεις μας και περιμέναμε την εκκαθάριση για τα περαιτέρω.
 
Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται προκειμένου επιλυθεί το πρόβλημα και δώσετε κατευθυντήριες εντολές – οδηγίες στις Διαχειρίσεις τόσο των Διευθύνσεων όσο και των ΓΕ.Π.Α.Δ. προκειμένου κάθε μήνα να υπάρχει διαθέσιμο το απαιτούμενο ποσό προς πίστωση στους συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών. Επίσης προτείνουμε αυτό το ποσό να πιστώνεται στις διαχειρίσεις σε διαφορετικό κωδικό έτσι ώστε να αποφεύγεται η χρησιμοποίησή του για κάλυψη άλλων αναγκών σε βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους.
 
       Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για τις δικές τις ενέργειες και για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου τροποποιηθεί το άρθρο 16 του ΦΕΚ Β΄-1702/18-12-2001 και δοθεί η δυνατότητα χορήγησης μεγαλύτερης προκαταβολής στους συναδέλφους που αποσπώνται όπως περιγράφεται ανωτέρω.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis