Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 14/08/2019

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Ομοσπονδία των Αστυνομικών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2019

Αρ. Πρωτ.: 301/5/99-α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν:    1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Γραμματεία Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.

             3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

 

Θέμα: «Διακοπή αποσπάσεων. Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 100/2003»

Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως άμεση προτεραιότητα υπήρξε η βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο εξορθολογισμός των αποσπάσεων του αστυνομικού προσωπικού και η επαναφορά των συναδέλφων κυρίως προς το Λεκανοπέδιο Αττικής και τις μάχιμες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α.

Παρά ταύτα και το εύλογο αυτής της απόφασης, ανέκυψαν ζητήματα για τα οποία ο νομοθέτης δεν προέβλεψε ορισμένες περιπτώσεις ιδιάζουσες μάλιστα όπως αυτές των άγαμων μητέρων αστυνομικών, ζητήματα που όπως γίνεται αντιληπτό αγγίζουν ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας και δη της προστασίας της οικογένειας.

Τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές, όπου θα πρέπει να δοθεί ως προτεραιότητα η επανεξέταση των περιπτώσεων αυτών, προτάσσοντας την λογική και όχι το γράμμα του νόμου, με απώτερο σκοπό τις αλλαγές στις διατάξεις του π.δ. 100/2003 και όπως αυτό τροποποιήθηκε με το π.δ. 75/2016.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ως Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο και γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που σας διακατέχουν επί θεμάτων που άπτονται του αστυνομικού προσωπικού και μάλιστα με χαρακτηριστικά ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων ότι, η παρέμβασή σας θα είναι καταλυτική προς την Φυσική μας Ηγεσία, έως ότου αναληφθούν πλήρως νομοθετικές πρωτοβουλίες εν ευθέτω χρόνω, για την εναρμόνιση και υπαγωγή του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού στις ευεργετικές διατάξεις σύμφωνα και με τις κείμενες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)


Συνημμένα αρχεία: trikala865.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis