Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 25/04/2017

Η Ένωση Αστυνομικών Β/Α Αττικής εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται να αντιμετωπίσει μια νεότευκτη προσπάθεια ευθείας παραβίασης των Π.Δ. 100/2003 και Π.Δ. 75/2016 σχετικά με τις αποσπάσεις και τις προσωρινές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού.

Οι πρόσφατες διαταχθείσες καθ’ υπέρβασιν του προβλεπόμενου ανώτατου επιτρεπόμενου χρόνου χωρίς την συναίνεση των μετακινούμενων Συνάδελφων (παρ. 1 του άρθρου. 20 του Π.Δ.100/2003 όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο. 12 του Π.Δ. 75/2016), δημιουργούν προηγούμενο άλωσης βασικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Φαίνεται ότι επιχειρείται εκ του πλαγίου μια ριζική αναθεώρηση κατακτήσεων για τις οποίες έχουν προηγηθεί αγώνες δεκαετιών.

Αγώνες που έδωσαν αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο Αστυνομικό και βεβαίως το δικαίωμα να προγραμματίζει βασικά την ιδιωτική του ζωή.

Φαίνεται ότι αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, είναι για μερικούς ψιλά γράμματα και φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι είναι μόνο η αρχή.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους που μετακινήθηκαν παράνομα να ενημερώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας για να γίνουν οι απαραίτητες εξώδικες και δικαστικές ενέργειες και να σταματήσει η απίστευτη αυτή αυθαιρεσία.

Παράλληλα, πρέπει το θέμα να απασχολήσει, πριν από όλα, την Ομοσπονδία μας και να αναδειχθεί σε μείζον, γιατί είναι προφανές πλέον ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και εν τη γενέσει κάθε σχετική παρανομία.

Οι καιροί δεν είναι κατάλληλοι για εκπτώσεις όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis