Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:00 | 23/11/2017

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι  14 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές για να ενισχύσουν τις κατά τόπους Διευθύνσεις στο δύσκολο έργο διαχείρισης των μεταναστών. 

[custom:google-ads]

Παρόλα αυτά, η Πολιτεία δεν τους καταβάλλει τους τελευταίους μήνες τα χρήματα για τη σίτιση και τη διαμονή τους!

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα (φωτο), οι αστυνομικοί έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς πρέπει να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και την εκεί παραμονή τους, τη στιγμή που η κρίση έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τις οικογένειες των Αστυνομικών υπαλλήλων. 

14 Αποσπασμένοι υπάλληλοι από την Αχαΐα 

Οι αποσπάσεις των αστυνομικών υπαλλήλων απ όλες τις περιοχές της χώρας, όχι μόνο από την Αχαΐα, ξεκίνησαν από τη στιγμή που το μεταναστευτικό διογκώνθηκε καθώς η Ελλάδα υποδέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες. Όπως σημειώνει ο κ. Τσίτσικας, οι Αστυνομικοί καλούνται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, να προσφέρουν στην Πολιτεία με όλες τις δυνάμεις που έχουν, αλλά να μην έχουν χρήματα να στείλουν στις οικογένειές τους. "Καταλαβαίνετε ότι έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη εικόνα για το Σώμα που περιλμαβάνει εκτός των άλλων και την ηθική διάσταση. Δεν μπορούν να καταβάλουν χρήματα για τα ξενοδοχεία και τη σίτησή τους. Από την άλλη πλευρά η Πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να τους φέρνει σε αυτή τη δύσκολη θέση. Η δικαιολογία είνα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οι συνάδελφοι όμως αν αναγκαστούν να ξοδέψουν τους μισθούς τους, θα πρέπει να αφήσουν τις οικογένειές τους χωρίς χρήματα να καλύψουν τις ανάγκες τους", σημειώνει εξοργισμένος ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. 

Οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, ενώ από το Κράτος δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση στις εκκλήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν σταλεί από τις Ενώσεις, σχετικές αναφορές προς τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στην κατεύθυνση πίεσης για την κάλυψη των δαπανών. 

Β.Α.

 tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis