Αποστολάκης: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι να αποτρέψουμε όλες τις ενέργειες

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ
Αποστολάκης: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι να αποτρέψουμε όλες τις ενέργειες

Στο πλαίσιο της επίσημης παραλαβής των νέων ελικοπτέρων Kiowa Warrior και Chinook του Στρατού Ξηράς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αλλά και τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στο Στεφανοβίκειο Θεσσαλίας, στην βάση της Αεροπορίας Στρατού, στις δυνάμεις της οποίας θα ενταχθούν τα νέα ελικόπτερα, όπου και ήταν ιδιαίτερα «κατευναστικός» σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, υπό το φόντο των ΜΟΕ.

Στο Στεφανοβίκειο Θεσσαλίας, στην βάση της Αεροπορίας Στρατού, έδωσαν το «παρών» τόσο ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος, όσο και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έστειλε «μήνυμα στην Τουρκία.

Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης, από την μεριά του, είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για όλα αυτά που συμβαίνουν, καθώς υπάρχει καλή προετοιμασία για να αποτραπούν όλες οι ενέργειες, καθιστώντας σαφές πως η επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο.

Προσέθεσε επίσης ότι, ο ελληνικός λαός να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα, ενώ όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, η Αθήνα με διάφορες ενέργειες και μέτρα, που είναι παράλληλες με την κυπριακή δημοκρατία, επιδιώκει την αποτροπή τους, με τον Αποστολάκη όμως να συμπληρώνει ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα.

Τι είπε για τα ΜΟΕ

Σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) , ο Αποστολάκης είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια που απέδωσε μετά από καιρό, ώστε να καταγραφούν τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν ένταση στο Αιγαίο.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία θα καταγράφουν και αφού ληφθούν υπόψιν οι δυο μεριές θα προσπαθήσουν να τα λύσουν, καθώς ο απώτερος σκοπός της όλης διαδικασίας είναι η εφαρμογή των ΜΟΕ, με στόχο την μείωση της έντασης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια ασφαλή σχέση και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Φωτογραφία από: MagnesiaLive

onalert.gr