Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 21/02/2021

Του Ηλία Προύφα

”Αποστολή εξετελέσθη”. Αυτό φέρεται πως δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, σχετικά με τη συνδρομή του Στρατού Ξηράς, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στη χώρα.

Από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και κυρίως σε περιοχές της Αττικής, το ΥΠΕΘΑ, μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ΓΕΕΘΑ και στα Γ.Ε, για ετοιμότητα και συνδρομή, βγήκε για μια ακόμη φορά νικητής.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε ήταν το μόνο υπουργείο, που αθόρυβα συντόνισε τις δυνάμεις του στο πλευρό της πολιτικής προστασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ταχεία αποκατάσταση στην κανονικότητα.

Αυτό που συζητιέται στο Μέγαρο Μαξίμου και είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν η δυσφορία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επίρριψη ευθυνών, από τις υπηρεσίες και φορείς ενός υπουργείου σε άλλο, κάτι που σε καμία περίπτωση όπως τονίζεται, δεν αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο εισέπραξε για μία ακόμη φορά τα καλύτερα Πρωθυπουργικά σχόλια.

Οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, υπό τη στενή παρακολούθηση και συντονισμό του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος σε εικοσιτετράωρη βάση ενημέρωνε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στον αποχιονισμό, αλλά και στην αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος με τον καθαρισμό μαζί με τους ΟΤΑ, του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, από τα χιλιάδες πεσμένα δέντρα.

Τα εύσημα λοιπόν για μία ακόμη φορά στο ΥΠΕΘΑ, τόσο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως από την Ελληνική κοινωνία…

kranosgr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis