Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:18 | 13/05/2016

Την αποστολή 200 Ευρωπαίων αστυνομικών στα hotspots στα ελληνικά νησιά και αλλού, ώστε να διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους και να διακριβώνουν ύποπτες κινήσεις τρομοκρατών, αποφάσισε η Europol.

Με αυτόν τον τρόπο η Europol θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί, ειδικευμένοι σε θέματα λαθρομετανάστευσης και τρομοκρατίας, δεν θα έχουν την ευθύνη των ελέγχων συνολικά αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο θα εξετάζουν όσους θεωρούνται ύποπτοι. Οι πρώτοι αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, σχετική αύξηση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές από Τουρκία, την ίδια ώρα που τα hotspots και τα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά είναι ασφυκτικά γεμάτα. Το τελευταίο 24ωρο έφθασαν στα ελληνικά νησιά 130 άτομα, εκ των οποίων οι 79 στη Χίο και οι 49 στη Σάμο.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα καταμετρήθηκαν χθες 54.542 μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Ειδομένη παραμένουν 9.341 άτομα, αρκετοί αποκλείοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές. Χθες, ο εκπρόσωπος για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αδειάσει η Ειδομένη χωρίς όμως να αναφέρει το πότε ,το πώς και κυρίως πότε θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή

thumb.php

Το πλοίο για τον Πειραιά από τη Λέσβο πήραν χθες 100 άτομα, των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση ασύλου, οπότε και επισήμως θεωρούνται πρόσφυγες από τις Αρχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

refugees_turkey660

Συνολικά άσυλο έχουν λάβει 187 Σύροι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα για 3 τουλάχιστον χρόνια, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Παράλληλα, έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία όμως δεν μπορούν να παραμείνουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών….Αν όμως η Χώρα αποφασίσει να τους απελάσει πρίν το διάστημα των τριών μηνών θα μας τους στείλει πίσω πακέτο!

 

veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis