Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 18/02/2016

«Πανηγυρίζει ο. Κορυδαλλός από την επιλογή της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη να απομακρυνθεί από την ΕΛ.ΑΣ ο αξιωματικός κ. Σταύρος Σταυρόπουλος. Πρόκειται για ένα πλήγμα στις υπηρεσίες ασφαλείας αφού ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνίασε δεκάδες ανθρωποκτονίες και υποθέσεις απαγωγών.

Γι αυτό και είχε στοχευθεί από πολλούς βαρυποινίτες. Επιπλέον είχε διατελέσει προϊσταμενος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που είχαν ενοχλήσει ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Η επιλογή της αποστρατείας του κ. Σταυρόπουλου δημιουργεί τεράστιο κενό, αναστατώνει και απογοητεύει όλους μας. Επικράτησαν άλλου είδους κριτήρια και πρέπει να επισημανθεί ότι αυτές τις μεθοδεύσεις και άνωθεν υποδείξεις αποδέχθηκε τμήμα της νέας ηγεσίας του Σώματος. 

 Οι αστυνομικοί όσον αφορά τον κ. Σταυρόπουλο μιλούν για μία επιλογή με «εξωυπηρεσιακά» κριτήρια, καθότι εναντίον του είχαν στραφεί αξιωματικοί που είχαν ενοχληθεί από τις έρευνές του στους «αδιάφθορους» και είχαν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη.

Ακόμη μιλούν για «πείσμα» πολιτικών προσώπων που έσπευσαν να ζητήσουν την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου από τις Εσωτερικές Υποθέσεις με επίκληση ότι είχε.. «μειωμένη δραστηριότητα», ενώ φαίνεται να προσμετρήθηκε ότι δεν είχε καμμιά σχέση με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκε σε άλλον πολιτικό χώρο. Την προηγούμενη χρόνια το ίδιο σύστημα συμφερόντων είχε επιχειρήσει να εκδιώξει τον κ. Σταυρόπουλο με βάση αστείες καταγγελίες μίας γυναίκας ότι «εμπλεκόταν σε υπόθεση απαγωγής της». 

 

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

 

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis