Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:34 | 04/11/2015

Την πρώτη της μεγάλη ήττα βίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η κυβέρνηση η οποία αναγκάζεται να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις μικροζυθοποιίες από την στιγμή που το καταψήφισαν, όπως άλλωστε είχαν διαμηνύσει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο Πάνος Καμμένος είχε ξεκαθαρίσει πως η τροπολογία για τις τοπικές ζυθοποιίες δεν ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, οπότε δεν έπρεπε να ψηφιστεί. «Η φορολόγηση της Ελληνικής Μπύρας που ζεί τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος. Μάλιστα, όλοι οι βουλευτές του κόμματός του είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή πως δεν θα ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο.

Υπερ της αύξησης του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες τοποθετήθηκαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα τόσο οι βουλευτές όλων των κομμάτων (πλην ΣΥΡΙΖΑ) όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων εξήγησαν στους αρμόδιους υπουργούς πως η προωθούμενη διάταξη θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών εταιριών μια εκ των οποίων δραστηριοποιείται και στηρίζει την περιοχή της Θράκης.

Η ρύθμιση περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και, εκτός από τους ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε και απ' όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έτσι αποσύρεται και δεν θα τεθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση, το απόγευμα.

www.koolnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis