Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 25/02/2018

Δύο επιθέσεις, οι οποίες σχεδιάζονταν εναντίον μιας «μεγάλης αθλητικής υποδομής» και εναντίον στρατιωτικών της επιχείρησης «Sentinelle», αποτράπηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία, αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν «στον Νότο» και «στη Δύση».

«Στόχος ήταν η νεολαία», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της «μεγάλης αθλητικής υποδομής».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον «στη φυλακή» και «παρακολουθούνταν», πρόσθεσε, «άλλωστε μ′ αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων», πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.

[custom:google-ads]

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, «αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία «επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία». Πρόκειται για τεμένη στην Αιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία, διευκρίνισε ο Ζεράρ Κολόμπ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis