Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 17/07/2019

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, η αποφοίτηση 51 Δοκίμων Πυροσβεστών της 86ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παράρτημα Πτολεμαΐδας Πύραρχος Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «[...] Μετά από ένα  ολοκληρωμένο και απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ολοκληρώνεται  η βασική πυροσβεστική εκπαίδευση και αναλαμβάνουν από σήμερα τα πλέον δύσκολα  καθήκοντα του Πυροσβέστη του ένδοξου Πυροσβεστικού Σώματος της πατρίδας μας  51 Νέοι Πυροσβέστες της  86ης Εκπαιδευτικής σειράς [...]». Απευθυνόμενος στους νέους Πυροσβέστες ανέφερε: «[...]Με την αποφοίτησή σας από την Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ρίχνεστε στην καθημερινή μάχη με τον κίνδυνο. Εντάσσεστε στον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, στο ηρωικό Πυροσβεστικό Σώμα, την Υπηρεσία που η πατρίδα της ανέθεσε την προστασία της ζωής και την περιουσίας των πολιτών και του εθνικού φυσικού πλούτου από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς, αλλά και τους υπόλοιπους κινδύνους που στοχεύουν την ομαλή ροή της καθημερινότητας [...]».

Τα πτυχία στους νέους Πυροσβέστες παρέδωσε ο Συντονιστής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, Πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της Ν.Δ. Παρασκευή Βρυζίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας και ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας Ιωάννης Αριστερίδης.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Δυτικής Μακεδονίας Αρχπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Πυροσβέστες καθώς και συγγενείς και φίλοι  των νέων Πυροσβεστών.

Φωτογραφία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis