Αποφοίτηση της 83ης εκπαιδευτικής σειράς στη σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!
Αποφοίτηση της 83ης εκπαιδευτικής σειράς στη σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής  Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ως εκπρόσωπου του πρωθυπουργού, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε εχτές,  Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, η αποφοίτηση των Δοκίμων Πυροσβεστών της 83ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας. Στη τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός ε.α. Βασίλειος  Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παραρτήματος  Πτολεμαΐδας Πύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «[...]Μετά από ένα ολοκληρωμένο, μεστό και απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ολοκληρώσατε την βασική πυροσβεστική εκπαίδευση και αναλαμβάνετε από σήμερα τα πλέον δύσκολα καθήκοντα του Πυροσβέστη.[...] Αξιοποιήστε τα εφόδια που πήρατε από τη Σχολή μας, τηρείστε τους κανόνες ασφαλείας και εφαρμόστε την πυροσβεστική τακτική και τέχνη στις διασωστικές και πυροσβεστικές επιχειρήσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Κυρίως όμως καλλιεργείστε το πνεύμα της ομαδικότητας, το αίσθημα της συναδελφικής αλληλεγγύης, γιατί το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι ομαδικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό [...]».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «[...]είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραστώ στην αποφοίτηση των πυροσβεστών της 83ης εκπαιδευτικής σειράς, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μεταφέροντας τα προσωπικά του συγχαρητήρια. [...] Από σήμερα για εσάς ξεκινά ένα ομαδικό και συναρπαστικό ταξίδι. Με την αποφοίτησή σας από την Σχολή πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ξεκινάτε την καθημερινή μάχη που η πατρίδα σας ανέθεσε, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου από κάθε είδους φυσική ή τεχνολογική καταστροφή. [...]Η πορεία σας θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρακαταθήκης για όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος. Με δεδομένο ότι πλέον εντάσσεστε στον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, στο Πυροσβεστικό Σώμα, σας εύχομαι υγεία και καλή σταδιοδρομία. [...]».

Τα πτυχία στους 80 νέους Πυροσβέστες και τις 16 νέες Πυροσβέστριες, που κατατάχθηκαν στη Σχολή μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους: οι βουλευτές Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Μιχαήλ Παπαδόπουλος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνιος Τσάκωνας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τα Ιωάννινα  Υποστράτηγος ΠΣ  Κωνσταντίνος Παχίδης.

Επίσης παρευρέθησαν ο Διοικητής της 9ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Παναγιώτης Καρατζάς, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης, Διοικητές των ΔΙ.Π.Υ.Ν.,  Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Αξιωματικοί και Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές, καθηγήτριες και καθηγητές της Σχολής, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Πυροσβεστών.