Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 25/06/2020

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από Δόκιμο Υπαστυνόμο - αναγνώστη του Policenet.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της σελίδας:

Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα να σας αναφέρω για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει και απασχολεί εμάς τους δόκιμους υπαστυνόμους!

Κατόπιν ενημέρωσης για προσχέδιο υπουργικής απόφασης που προβλέπει την ξαφνική και αιφνιδιαστική απόφαση για εσώκλειστη φοίτηση των 2ο ετών και 3ετών δοκιμών υπαστυνόμων τροποποιώντας την υπουργική απόφαση 6500/2/5-ξ από 16-01-2016 η οποία προέβλεπε ακαδημαϊκή φοίτηση διότι μέσω αυτής της υπουργικής ικανοποιούνταν ένα αίτημα που επί δύο σχεδόν δεκαετίες εκκρεμούσε προς ρύθμιση, ενώ παράλληλα βοηθούσε να γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της ουσιαστικότερης επαφής τους με την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάβετε μέρος στο νέο διαγωνισμό του Policenet.gr και κερδίστε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο SIGMA® V.M05!

“Σκοπός εκείνης της απόφασης όπως ρητώς αναφερόταν ήταν να παράγουν Αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στο λαό, και επισημαίνοντας το γεγονός ότι “οι σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις επιβάλλουν η εκπαίδευση των μελλοντικών Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των πολιτών”.

Αναφέρεται επίσης ότι “το έργο που καλούνται να επιτελέσουν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε πλήθος αντικειμένων, οι οποίες δεν μπορούσαν να παρασχεθούν μόνο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονταν εντός της Σχολής, αλλά καθίσταται αναγκαίο να δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να έχουν πρόσβαση σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς για την έτι περεταίρω διεύρυνση των γνώσεών τους και την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση (συμμετοχή αυτών σε ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αναζήτηση πληροφοριών σε βιβλιοθήκες, εκμάθηση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.)

Εν έτει 2020 που είναι ακόμη πιο απαραίτητη αυτή η πολυπαραγοντική μόρφωση και εκπαίδευση των δοκίμων τι έχει αλλάξει και προσπαθούν να επιστρέψει η εσώκλειστη φοίτηση;;; Μάλιστα προκύπτουν και πολλά πρακτικά προβλήματα!!! Αυτοί που μπήκαν με την προϋπόθεση ότι είναι ακαδημαϊκή η φοίτηση δεν μπορεί να τους το αλλάζει αυτό και να τους κλείνει σάν τιμωρία εντός της σχολής!

Η προϋπόθεση για να θελήσουν κάποιοι συνάδερφοι να εισαχθούν ήταν επειδή ακριβώς είναι ακαδημαϊκή η φοίτηση!

Ένα άλλο παράδειγμα που θα προκαλέσει σοβαρό ζήτημα είναι στους έγγαμους συναδέρφους και ειδικότερα σ αυτούς που έχουν ανήλικα τέκνα!

Επιπλέον στην περίπτωση που κάποιος είχε ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό δεν θα μπορέσει να το τελειώσει διότι η φοίτηση σ ένα μεταπτυχιακό είναι υποχρεωτική σαν παρουσία με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η παρακολούθηση του!

Αν τόσο πολύ θέλουν να επιστρέψουν στην εσώκλειστη φοίτηση οφείλουν να το εφαρμόσουν από αυτούς που θα εισαχθούν από του χρόνου και μετά στη σχολή ώστε να μπαίνουν με αυτήν την προϋπόθεση την οποία βέβαια θα αποδέχονται και θα γνωρίζουν εκ των προτέρων!!!

Ένας δόκιμος υπαστυνόμος!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis