Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 08/02/2022

Πολλά είναι αυτά που μένουν να απαντηθούν γύρω από την απόδραση των πέντε βαρυποινιτών από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι Αρχές έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής τρεις από τους πέντε ποινικούς, ενώ οι δύο πιο επικίνδυνοι ακόμα αναζητούνται. 

Μετά την απόδραση των πέντε κρατουμένων σήμανε αμέσως συναγερμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης. Η σύλληψη και των πέντε βαρυποινιτών αποτελεί στοίχημα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ., καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφεραν να διαφύγουν από τα κρατητήρια Χανίων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη των τριών από τους πέντε βαρυποινίτες που αναζητούνται σημειώθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινούνταν ανενόχλητοι σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και η έφοδος της αστυνομίας τους «έπιασε στον ύπνο». 

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει και είχαν εντοπίσει το κλεμμένο όχημα με το οποίο κινήθηκαν οι δραπέτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 συλληφθέντες είχαν παρκάρει το κλεμμένο όχημα τους στην περιοχή της Χανιώπορτας και κινούνταν πεζοί στα γύρω στενά. Οι εν λόγω δραπέτες είχαν επίσης «επαφές» στο Ηράκλειο και σε αυτό «επένδυσαν» οι αστυνομικοί. Όπως βέβαια αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, από κάμερα ασφαλείας, ότι στο δεύτερο αγροτικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί επέβαιναν τρεις. 

Στη θέα των ανδρών της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ανδρών της Υ.Α. Ηρακλείου έμειναν ακίνητοι και δεν έφεραν καμία αντίσταση. Στον έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το cretapost.gr, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα μαχαίρι
  • μικροποσότητα χασίς
  • και μικροποσότητα ηρωίνης. 

Οι τρεις συλλήψεις 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι έφυγαν με κλεμμένο όχημα από τα Χανιά ενώ πίσω τους έμειναν οι δυο βαρυποινίτες και δεν ξέρουν που μπορεί να έχουν κρυφτεί.

Πρόκειται για τον 43χρονο Αλβανό που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής,

4

για τον 29χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

3

και τον 32χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

5

Ασύλληπτοι οι δύο πιο επικίνδυνοι

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες

1

καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

2

Το χρονικό της απόδρασης 

Σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι πέντε βαρυποινίτες κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων από το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας. 

Πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων και στη συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια

Μετά το φιάσκο της απόδρασης, το αρχηγείο της Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

newsit.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis