Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:17 | 26/07/2015

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού που εστάλη στη σελίδα του policenet.gr στο facebook και αναφέρεται σε ένα εξαιρετικά σημααντικό ζήτημα

"Καλησπερα.

Ειμαι συναδελφος αστυφυλακας και υπηρετω σε κεντρικο τμημα της Αθηνας.

Προ ολιγων ημερων διεταχθηκα απ την υπηρεσια μου, μαζι με αλλους δυο συναδελφους, να παραλαβω ενα ατομο απ το νοσοκομειο Ερυθρος Σταυρος, για το οποιο υπηρχε ραντεβου να τον παραλαβουμε στις 12 το μεσημερι, και να τον μεταφερουμε στο ψυχιατρικο νοσοκομειο αττικης Δαφνι.

Κατ αρχην παρα το προσυνεννοημενο ραντεβου καταλληξαμε να φυγουμε με το ατομο οχι στις 12 αλλα στις 14:30.

Το κυριο προβλημα βεβαια δεν ηταν η καθυστερηση.

Το ατομο παρολο που ειχε υποβληθει σε ολιγοημερη θεραπεια, και ενω μπορουσε να κινηθει μονο υποβασταζομενο ή καλυτερα με καροτσακι η με πατεριτσες, επασχε απ τα εξης:

αναιμια, ελκη των κατω ακρων, εκτεταμενη φθειριαση (ψειρες), ενδεχομενη ακαρεοδερματιτιδα (ψωρα), ψυχικες διαταραχες, πιθανη διαταραχη προσωπικοτητας, καταχρηση τοξικων ουσιων.

Με εντονοτατο το προβλημα με τις ψειρες και τελικα με κινδυνο της υγειας μας καθως και με μετεπειτα επιτακτικη αναγκη απολυμανσης του οχηματος ωστε να ειναι σε θεση να χρησιμοποιηθει ξανα με ασφαλεια απο αλλους συναδελφους.

Εμεις δεν ειχαμε προσεξει το ποσο ασχημη ηταν η κατασταση του, εως οτου τον παραλαβαμε με το καροτσακι αφου τον ειχαν ετοιμασει οι νοσηλευτες, να τον κατεβασουμε στο οχημα.

Γιατι απο τα λεγομενα των γιατρων, η κατασταση του ηταν πολυ καλυτερη σε σχεση με οταν τον φεραν πριν 4 μερες, και συγκεκριμενα η δερματολογος μας εδωσε καποιες γενικες οδηγιες, να φοραμε γαντια ιατρικη ποδια κλπ, πραγματα που μας δωσαν βεβαια, ωστοσο η ιδια ως γιατρος οπως φαινεται θεωρουσε οτι δεν χρειαζεται ασθενοφορο η περιπτωση του, αφου δεν το επεβαλε η ιδια σαν ειδικος απο την αρχη κι ετσι κι εμεις συγχυστηκαμε ως προς το πως πρεπει να τον μεταφερουμε.

Παρολα αυτα οι ψειρες τρεχαν απο παντου και βρωμαγε ολοκληρος..

Καθως τον μεταφεραμε προς στο οχημα και καταλαβαμε την πολυ ασχημη κατασταση του, εγω γυρισα πισω στο γραφειο των γιατρων για να ζητησω ασθενοφορο γιατι εκρινα οτι σε αυτη την αθλια κατασταση δεν πρεπει να τον μεταφερω με το περιπολικο.

Φυσικα εχω και αντιτυπα απ ολα τα επισημα εγγραφα του νοσοκομειου με τις γνωματευσεις των γιατρων, οπου φαινεται ξεκαθαρα, συμφωνα με την κοινη λογικη, οτι θα επρεπε να ειναι απαραιτητη η παροχη ασθενοφορου για τη μεταφορα του ατομου.

Ωστοσο, η απαντηση των γιατρων οταν τους εξηγησα και τους ρωτησα για κληση ασθενοφορου ηταν ''να του φορεσετε ιατρικη ποδια και μασκα'' και ''εμεις τι να κανουμε να τον ξεψειριασουμε;''.

Θεωρω πρωτον απαραδεκτο να μην εχουν ηδη μεριμνησει απο μονοι τους ωστε να μεταφερθει το ατομο με ασθενοφορο, και δευτερον ακομα πιο απαραδεκτο την μετεπειτα απαντηση τους οταν τους το ζητησα.

Γιαυτο και θελω να το αναφερω, να το καταγγηλω καπου.

Τελος, αξιζει να αναφερω πως οταν παραδωσαμε το ατομο στο Δαφνι και εξετασαν την κατασταση του, δεν δεχτηκαν να τον κρατησουν για νοσηλεια διοτι οπως αναφερουν και στο εγγραφο τους χρηζει ιδιαιτερης δερματολογικης φροντιδας και θεραπειας, την οποια δεν μπορουσαν να του παρεχουν στο ψυχιατρικο νοσοκομειο, κι ετσι μετεπειτα τον εστειλαν απο το Δαφνι στο δερματολογικο νοσοκομειο Συγγρος.

Κατι που αποδεικνυει ακομα περισσοτερο την ασχημη κατασταση του, αρα και οτι δεν θα επρεπε να μεταφερθει με περιπολικο αλλα με ασθενοφορο.

Αν γνωριζετε που μπορω να απευθυνθω ωστε να κινηθω σωστα ενημερωστε με. Ευχαριστω."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis