Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 30/03/2018

Να αποδράσουν από λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταγωγή τους απο τα δικαστήρια στις φυλακές Κορυδαλλού, επιχείρησαν 27 βαρυποινίτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 εκ των κρατουμένων, κατάφεραν να παραβιάσουν τα λουκέτα των κελιών που υπάρχουν μέσα στο λεωφορείο και στην συνέχεια απελευθέρωσαν και άλλους και όλοι μαζί κινήθηκαν ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει, προς την κεντρική πόρτα προκειμένου να την σπάσουν και να αποδράσουν.

[custom:google-ads]

Μόλις οι 3 αστυνομικοί που συνόδευαν τους κρατουμένους, άμεσα ξεκίνησαν επαφές με το κέντρο για να ζητήσουν ενισχύσεις, χωρίς όμως επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως καλούσαν με τα κινητά τους, την ώρα που έβλεπαν τους βαρυποινίτες να προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα. Ο οδηγός του οχήματος για να αποτρέψει την απόδραση, έβαλε σε λειτουργία την σειρήνα  για να φοβίσει τους κρατούμενους, όταν είδε ότι τα πράγματα έπαιρναν άσχημη τροπή, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κυριολεκτικά εισέβαλε στο διεύθυνση αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη με αστυνομικούς που είχαν ενημερωθεί να βρίσκονται με τα χέρια στην σκανδάλη. Την στιγμή εκείνη ξεκίνησαν να καταφθάνουν και οι ενισχύσεις.

Χαρακτηριστικό της κακής κατάστασης του λεωφορείου που μετέφερε τους βαρυποινίτες, αποτελεί το γεγονός πως κατά την επιστροφή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί έκλεισαν τα κελιά τους με κρίκους που χρησιμοποιούνται για την ορειβασία!

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Πέτρου Ράλλη στις 14:30 το μεσημέρι.

Του Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis