Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 01/06/2021

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος που κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας αρπαγής σε βαρος 13χρονης, ενώ έκανε ποδήλατο, την περασμένη Παρασκευή στη Ραφήνα.

Απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε το υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων στο δρόμο που καταγγέλλεται ότι επιχείρησε να αρπάξει την 13χρονη.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί ο κατηγορούμενος άρχισε να παρενοχλεί λεκτικά την 13χρονη, η οποία προσπάθησε να τον αποφύγει. Ωστόσο εκείνος, φέρεται να την ακολούθησε και επιχείρησε δια τη βίας να την βάλει μέσα στο αυτοκίνητό του. Το κορίτσι άρχισε να φωνάζει και στο σημείο έφτασαν πολίτες που την άκουσαν, ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να έφυγε με ταχύτητα από το σημείο.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί εντόπισαν υπνωτικά χάπια. Σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρενόχληση ανηλίκου και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Εν τω μεταξύ για την υπόθεση προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι ο 48χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, είχε επιχειρήσει να ξαναπλησιάσει πριν από περίπου ένα μήνα το κοριτσάκι, όταν αυτό έκανε ποδήλατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη ήταν εκείνη που αποκάλυψε τις κινήσεις του 48χρονου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.

Όπως τους είπε, την περασμένη Πέμπτη κι ενώ επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι της, αντιλήφθηκε ένα λευκό όχημα να την παρακολουθεί –από την πλατεία της Ραφήνας έως την οδό Αραφήνος- και τον οδηγό να της λέει: «Γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;» και μετά την άρνηση της ανήλικης να της φωνάζει επιτακτικά: «Μπες μέσα τώρα».

Όπως μεταδίδει το irafina.gr, το 12χρονο κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς:

«Επέστρεφα στο σπίτι μου με το ποδήλατο. Με πλησίασε ένα λευκό όχημα στο οποίο επέβαινε άνδρας. Με ακολούθησε. Αποπειράθηκε να με ανεβάσει στο όχημα. Δεν τα κατάφερε και εγώ ξέφυγα».

Έντρομο, το κοριτσάκι κρύφτηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, πιστεύοντας ότι ο 48χρονος θα χάσει τα ίχνη του, ωστόσο, όταν βγήκε ξανά στο δρόμο το λευκό όχημα ήταν εκεί και την περίμενε με τον οδηγό του να επιχειρεί ξανά την αρπαγή του.

Τότε η ίδια έβαλε τις φωνές, γεγονός που έγινε αντιληπτό από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, έχοντας συγκρατήσει τον τύπο του αυτοκινήτου και την πινακίδα κυκλοφορίας του.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη λεωφόρο Μαραθώνος τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας.

Από την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα κουτί με υπνωτικά χάπια και ένα κουτί με φαρμακευτικές ταινίες αγνώστου προελεύσεως, ενώ στο σπίτι του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσε τα υπνωτικά χάπια στη 12χρονη, την οποία είχε προσεγγίσει ξανά κατά το παρελθόν (σ.σ. πριν από περίπου ένα μήνα).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis